bugün

ürtiker

bu hastalığı yaşayan bireylerin okumasını tavsiye ederim.

2 yıl önce ekim sonu kasım başı başıma gelen beni çılgına çeviren çok kötü ve insanın hayatını kökten etkileyip değiştiren bir hastalıktır.

(bkz: #8538413) bu tip şeylerin yaşandığı bi dönemden çıkmıştım. bu dönemde gerçekten çok mutlu olduğum söylenemez genelde ruh gibi dolaştığım itici sıkıcı günlerdi.

bunun yanında dişim devamlı ağrıyordu ve her ağrıdığında bi ağrı kesici atıyodum. evden çıkmadan dişim ağrımasın diye ağrı kesici atıp evden öyle çıkıyordum. tüm bunları yaparken çok sık alkol de tüketiyordum. bunlar karaciğeri yoran bir çok hastalığa davetiye çıkaran şeylerdi.

bir gün trende tam kitabımı açtım, okuyorum. allahım bir kaşıntı ama tarif edilemez herkes bana bakıyordu. pendikten bindiğim trenden maltepede inip bi sağlık merkezine gittim. ilaç muayene ve bir iğne bana 60 küsür liraya patlamıştı evlat acısı gibi koymuş ki hala yazıyorum. neyse trenden indiğimde bi arabanın camına çevirdim suratımı oha bu ne dedim kıkırmızıydı inanılmaz bi şekilde koktum. neyse gittim iğnemi oldum geçer gibi oldu eve geldiğimnde yine kızardı.

sonraki 1 aylık süreçte neden olduğunu ancak anlayabildim güneşe çıkınca kızarıyordu. bi çok doktora gittim testler şunlar bunlar hemen hepsi zamanla geçeceğini et, yumurta, alkol vs uzak durmamı söylüyordu. ve ilaç yazıp yolluyolardır. bir çok ilaç kullandım.

ama nasıl kötü bi durum olduğunu anlatamam, otobüse binerken güneşin ne tarafa vurduğuna dikkat ediyosun bi kere insan içine çıkmaya korkuyorsun psikolojin sağlam değilse delirebilirsin de.

bir kaç ay böyle devam etti. daha sonra ilacımı değiştirdim. sabah fexadyne akşam zyrtec atıyodum. kesinlikle ağrı kesici ateş düşürücü antibiyotik gibi ilaçları çok çok zorda kalmadıkça kullanmıyordum. bu yaza kadar devam etti, ekim sonundan.

yaz geldi insan tatile gidemiyor. en son sokarım hastalığına da diyip gittim tatile. alkol vs çok az kullanıodum. neyse verdim kendimi güneşe çok enteresan ki sanki vücudum güneşe savaş açmıştı o kadar güneşte kalıodum doğru dürüst yanmıodum. ama kızarıklık ve kaşıntılar da azalmıştı bu sayede. ilacımı kullanmaya devam ettim.

daha sonra okullar başlarken kızarıklık ve kaşıntı baya azalmıştı, daha az kızarıyodum daha az kaşınıyordum. ilaçlar uzun vadede etkisini gösteriyordu. en son bahar aylarıyla birlikte korkusuzca güneşin alnında gezmeye başladım zaman zaman güneş rahatsızlık verse de kızarıp kaşınmıyordum artık ilaçlarımı yine kesmedim. neredeyse bahar aylarından beri en ufak bi kaşıntı kızarıklık olmadı. bu yaz tatile gittim gayet eskisi gibi güneşte bol bol kaldım ve ten rengim bronzlaştı sanki vücudum eskisine dönmüştü. son 2 aydır ilacımı da çok sık kullanmıyorum yavaş yavaş bırakıyorum, son iki ayda toplam 10 tane hap yutmuşumdur. ama şu an gayet iyiyim. öğle sıcağında güneşe çıkınca mutlu oluyorum. çünkü eskiden akşam üstü 5-6 güneşi bile rahatsız ederdi, kışın karda açan güneş kıpkırmızı yapardı suratımı. hayatımda 1 yıldan fazla yer etti bu hastalık kendinize dikkat edince geçiyor yediklerinize içtiklerinize dikkat edin, azimli olun çünkü gerçekten insanın resmen sabrını tahammül sınırını zorlayan bir illet.

atladığım anlatmadığım unuttuğum şeyler de olmuştur bu süreçle ilgili fakat kabaca böyle bi dönemdi ama sanıyorum ki geçti.