bugün

the vampire diaries

16 eylül'ü halatla çekme sebebim olan şahane yapım. her ne kadar bir diziyi biriktirip izlersen insanlarla kritiğini yapma ve sözlükte heyecanlı heyecanlı yazma güzelliğinden geri kalıyorsan da yine de biriktirmek daha iyiymiş arkadaş. tek sezon olunca hemencik bitti.

henüz diziye başlamayarak eksik kalmış arkadaşlar sizinle sohbetimiz burada sona eriyor.
--spoiler--
sezon finali on numaraydı bence, yalnız elena eve gelince mutfağa girseydi ve donup kalsaydı daha klişe ama iyi olurdu heyecan açısından. hani o dangalak babasını mı gördü şok oldu yoksa katherine'le mi karşılaştı gibi bir soru işareti ile noktalanırdı ilk sezon. ama yine de güzeldi.

damon salvatore karakteri öyle bir karakter ki. nasıl anlatsam nerden başlasam bilemedim. ian somerhalder'ın bakışlarını korkutucu bulduğumdan olsa gerek, ilk iki bölüm karakter çok itici geldi bana. ama dizi ilerledikçe damon'ın çok derin bir karakter olduğu anlaşıldı. kesinlikle iyi değil, ama vampir bile olsa bir adama aşkın ne kadar yakıştığının ayaklı kanıtı bence. hatunların efendi erkek yerine piç tercihi konusuna girmiyorum, biz o piç olanda bir şey görüyoruz da seviyoruz.

başlarda elena'yla stefan ayrılmasın isterken, finalde damon kapıda elena'yı öpünce çok sevindim. stefan hakikaten kendini çok bastıran bir karakter o yüzden damon ondan çok daha sağlam ve net. ki bazı yerlerde okuduklarıma göre stefan, katherine'e meyledecekmiş, damon, elena'ya aşık olduğunu anlayacakmış falan.

elena'nın dangalak babası jeremy'nin sevdiceği anna'ya yazık etti. göt herif. jeremy'nin vampirliği ilginç olacak. matt, caroline'in bütün bu iyi niyeti ve sevimliliğine rağmen elena'yı elde etmeye çalışırsa damon onu bildiği gibi etsin, o kadar söylüyorum.

ayrıca bonnie ne gerzek bir karakterdir öyle. kıçını yırtıp stefan'la damon'ı mezardan kurtaran da kendisi, babaannesinin ölümünden onları sorumlu tutan da. gerizekalı, eğer pusuladaki büyüyü kaldırsaydı anna ölmeyecekti.

alaric, jenna'yla güzel bir çift oldu bence, kaltak karısı da gitti zaten. isobel ne iğrenç bir kadınmış, ne kocası umrunda ne kızı. önümüzdeki sezon onun bu vampirlik takıntısının sebebini açıklarlar herhalde.

en çok merak ettiğim ise, damon katherine'in dönüşüyle ne yapacak? onu, bütün pisliklerine rağmen bir şekilde kabul eden elena mı, yüz küsür yıl etrafta olmasına rağmen kendisini iplememiş katherine mi?
--spoiler finito--
son olarak şunu söylemem gerek, bu diziyi izledikten sonra, etrafta twilight'la ilgili bir şey görmek irrite ediyor beni. o iyi bir kitaptı ama filmlerle iyice ergen hikayesine çevirdiler. o yüzden yaşasın the vampire diaries!