bugün

sigara yasağının aym tarafından iptal edilmesi

14 mart 2003 tarihinden bu güne yaklaşık sekiz yıldır devam eden akparti yönetiminin, oy kaygısı olmadan yaptığı en önemli icraatlaran biridir "sigara yasağı". bildiğiniz üzere türkiye kahvehaneler cenneti bir ülke. köyünden kentine neredeyse hemen her mahallede, genç - yaşlı; çalışan - işsiz yığınla insanın bir araya geldiği ve ne millet ne de vatan adına faydalı bir iş yapmadığı kahvehaneler, malum sigara yasağı ile tam biraz tenhalaşmaya başlamıştı ki... ülkenin ve miletin geleceğini düşünmeyen danıştay, bu rehabilitasyon hareketine daha fazla tahammül edemeyerek mevcut yasağı anayasa mahkemesine dava etti.

sigara yasağının "kahvehaneleri" kapsayan bölümünün iptali, şu an anayasa mahkemesinin üyeleri tarafından istişare ediliyor; şayet iptal gerçekleşirse tüm kapalı mekanlar için emsal teşkil edecek ve anayasa mahkemsine başvurular devam edecek... peki bu nedemek?

kapalı mekanlarda, tiryakilerin ağızlarından ortama savurdukları nefes soslu zehirleri koklamak ve solumak zorunda kalmamız demek...

peki bu rezilliğe seyirci mi kalacağız?

elbette hayır!

"haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır" diyen bir peygamberin ümmeti olarak bu haksızlığa ve yeni nesilleri teşvik edecek ve zehirleyecek olan bu zulme hayır diyelim! işte anayasa mahkemesi'nin iletişim sayfası... lütfen size yakışacak bir edeple doldurun ve gönderin... bizler vazifemizi yapalım:

http://www.anayasa.gov.tr...l=online&ref=iletisim
güncel Önemli Başlıklar