bugün

beitar jerusalem

yanlış yamulmuyorsam, 2007/2008 sezonunda şampiyonluğu 4 dakikayla kaçırmış kulüp.

olay şöyle oluyor,

bahsi geçen takım, 86. dakikası oynanan maçı maccabi herzilya karşısında 1-0 önde götürüyor ve bu skorla, ligin bitimine 5 hafta kala en yakın rakiplerine 15 puan fark atmış olacak ve şampiyonluğunu ilan edecek. fakat maç sonunu bekleyemeyen taraftarlar sahaya iniyor ve şampiyonluğu kutlamaya başlıyor. maçın hakemi yarım saat kadar bekliyor, taraftarların sahayı terk etmeye niyetleri olmadığını anlayınca "eeh skerim!" deyip maçı tatil ediyor. beitar jerusalem, hükmen 3-0 mağlup sayılıyor.

buraya kadar ben biliyorum. sonrasıyla ilgili, bir ekşi sözlük yazarı, beitar jerusalem'in tüm puanlarının silindiğini yazmış. eğer durum böyleyse cidden yazık olmuş adamlara ahah. ama puanları silinmemişse, şampiyon olmamaları mucize ötesi bir olaydır.

öyle de bir takım. ayrıca takımın sahibi, bu olayla ilgili olarak taraftarlar için "anormal, gerizekalı" yorumunu yapmış, sıçırtmıştır.

edit: şu ana kadar bir falsosunu görmediğim canlı skor sitem, jerusalem ekibinin 2007/2008 sezonunu 67 puanla, maccabi netanya'nın 9 puan önünde lider olarak tamamladığını söylüyor. tüm puanları silinmiş olsa yazardı diye tahmin ediyorum.