bugün

2 temmuz 1993 sivas katliamı

(bkz: hadi sözlük beni linç et)

Arkadaş ölenlerin ruhlarına bir fatiha sureside benden gelsin. Ne ölenleri tanırım, ne öldürenleri. Ama bu olayı müslümanlar (sunni babında) katildir e getirirseniz, orada dur kardeş derim. Bu olayı gerçekleştiren neden gerçekleştirmiştir bilmem. Olayıda gram araştırmadım, çünkü umrumda da değil.

her sene 2 Temmuzda toplanıp, "biz ezileniz, biz horgörüleniz" diye bağıran Alevi vatandaşlarımızın samimi olduklarına da inanmıyorum.

Her şehit haberinde çıkan kınama mesajından, her 2 temmuzda yapılan duygu sömürülerinden daral geldi çünkü sayın ulu yazarları.

o tarihte otelde olan Chp'li Bülent Kaya neler demiş bakalım.
--spoiler--
eski CHP'li yönetici Bülent Kaya. Söyledikleri Madımak'ın iç yüzünü göstermesi açısından çok önemli.

"CHP ekibi olarak, Kültür merkezindeki toplantıya katıldık. Aziz Nesin konuştu. O dine ve dindarlara hakaret ediyor, biz o bilinçsiz halimizde alkışlıyorduk. Ali Balkız filan hepsi hakaret etti, biz alkışladık. Ertesi gün, Kale Camii'nde gerginlik yaşandı. O zamanki bizimkiler, ezan okunurken ezanı bastırmak için davul zurna çalıyorlardı. Şeytan Ayetleri'ni yayınlamasından dolayı Aziz Nesin'e zaten tepki vardı. Bir de bunlar olunca, tansiyon iyice yükselmişti." Diyor ve devam ediyor:
"Ankara'ya dönüş yolunda düşünüyordum. Biz buraya niçin gelmiştik. Müslümanların değerlerine hakaret etmek için mi?.. Bu kışkırtıcılığın sebebi neydi?.. Kimi kime vurdurmak istiyorduk? islam'ı niçin tehdit olarak görüyorduk? Bunlar iyi insanlardı. Biz mi kötüydük? Biz mi birilerinin oyununa geliyorduk? Bunların muhasebesini yapa yapa geldim, Ankara'ya. Cenaze törenleri yapılıyordu. Cami avlularından yuh sesleri yükseliyordu. Bunlardan, bu sözde laiklerden soğumuştum. Koca Sivas'ın oyuna getirildiğini, Sivas'ın yakıldığını düşünmeye başladım. Vicdanım da rahatsız olmuştu. Her yıl Banaz'da yapılan şenliklerin Sivas'a alınmasının arkasında laiklik değil bölücülükle ilgili hesapların olduğunu düşünmeye başladım."
--spoiler--
Şimdi, birkaç soru soralım bakalım, belki cevaplayan çıkar:

*Alevi önderleri, neden dine ve dindarlara hakaret eden konuşmalar ederek, halkı tahrik ettiler?
* Neden ezan okunurken, davul zurna çalarak, ezanı bastırma yoluna gittiler? Hümanizm ve insan haklarını dilinden düşürmeyenler, neden insanların kutsalına 2 dakika saygı gösteremediler?
* "Şeytan Ayetleri" kitabıyla kamuoyunun tepkisini çeken Aziz Nesin'i, hangi akla hizmet olarak getirip konuşmacı yaptılar?
* Düzenli olarak her yıl Banaz'da yapılan şenlikler, neden o yıl Sivas'a alındı?
* Madımak Otelini kim yaktı?
* Ve son olarak, merhum Muhsin Yazıcıoğlu'nun partisi BBP'nin ilçe teşkilatı, o zaman kendilerini yasal olarak kurtardığı halde, başta Arif Sağ olmak üzere, neden iftira ile bu partiyi karaladılar?

ki Arif Sag Madımak otelinde kendilerini kurtaranların Muhsin Yazıcıoğlu ve arkadaşlarının olduğunu itiraf etmiştir. ha ben bunları kıçımdan mı uyduruyorum? az uğraş araştır sayın ulu yazarı.

Kıssadan hisse sunnilerin üzerine yıkılmaya çalışılan olaydır.

can sıkıntısı editi :

(bkz: 27 mayıs 2009 çukurca saldırısı)
(bkz: 29 nisan 2009 diyarbakır terör saldırısı)
(bkz: 8 mart 2010 hakkari mayın saldırısı)

daha çok saldırı haberi varda. üzerinden 1 sene geçen ve şehit verdiğimiz saldırılar bunlar. Nerdesiniz hümanizm çığırtkanları? neden bu olayları hatırlamıyorsunuz da ta 17 sene önce ki olayı hatırlıyorsunuz. Hem de bir ayda 40 tane şehit verdiğimiz bir dönemde.