bugün

war of the worlds

Yönetmen : Steven Spielberg
Oyuncular : Tom Cruise, Dakota Fanning, David Alan Basche, James DuMont, Tim Robbins, Miranda Otto
Senaryo : David Koepp
Görüntü Yönetmeni : Janusz Kaminski
Müzik : John Williams
Süre : 101 Dk.
Yapim : 2005 - ABD
Gösterim tarihi : 1 Temmuz 2005

Resmi Web Sitesi: http://www.waroftheworlds.com/

Sinema tarihinin en pahali filmi. Steven Spielberg ve Tom Cruise, "Azinlik Raporu"nun ardindan, H.G Wells'in ayni adli bilim-kurgu romanindan David Koepp tarafindan senaryolastirilan "Dünyalar Savasi" (War of the Worlds)nda yeniden bir arada...

Konu: Insan soyunu yok edecek uzayli isgalini ve neden oldugu galaksiler arasi savasi konu alan Dünyalar Savasi, H.G. Wells´in klasik romaninin basarili bir beyazperde uyarlamasi.
Iki çocuguyla beraber hafta sonunu geçirirken gökyüzü aniden kararir ve simsekler esliginde çok siddetli bir firtina patlak verir. Gökyüzünde tuhaf seyler olmaktadir. Aradan kisa bir süre geçtikten sonra evinin yakinindaki kavsakta siradisi bir olaya tanik olur. Topragin aniden yarilmasiyla yeryüzünün derinliklerinden üç bacakli çok büyük bir savas makinesi ortaya çikar ve görünürdeki herseyi yakip yikmaya baslar.
Bu olay, uzaylilarin dünyamiza saldirisinin ilk hamlesidir. O andan itibaren herhangi bir gün gibi görünen günün akisi degismis ve bu siradan insanlar hayatlarinin en olaganüstü anlarini yasamaya baslamistir. Ray hemen harekete geçerek çocuklarini toparlar. Acimasiz düsmanin gazabindan kurtulmak için o bölgeden bir an önce kaçmaktan baska çareleri yoktur. Uzayli istilacilarin elinden kurtulmaya çalisan binlerce insanla beraber çiktigi bu amansiz yolculukta vahsi doga kosullariyla mücadele ederken tek istegi iki çocugunun hayatini kurtarabilmektir. Ancak nereye kaçarlarsa kaçsinlar tam bir güvenlik yoktur. Sevdiklerini kurtarabilmesi için Ray’in elindeki tek gücü iradesidir.

Ayni film ilk olarak 1953 yilinda yönetmen Byron Haskin tarafindan beyaz perdeye uyarlanmisti. Ve en çok ses getiren filmlerden biri olmustu.

Ayrıca filmde bütün elektronik aletler kitlenmesine ragmen Japon mali bir kameranın çalışması dikkatimi çekti.