bugün

hikmet çetin

cıa belgelerinde 'güvenilir' diye geçiyormuş adı, soner yalçın'ın yalancısıyım. cumhurbaşkanlığı danışmanlığı da yapmış idi hikmet çetin. en son da malum olduğu üzre nato'nun afganistan'dan sorumlu adamı.

çiller'in iran'ı hedef alıp savaş çığırtkanlığı yaptığı bir dönemde tek başına bir operasyonu engelleyebilecek kadar mühim bir adam değildi çetin. hassas dengelerin yersiz-zamansız sarsılmayacağını bilir muhtemelen. tuhaf olan diyarbakırlı olmasının giz perdesini aralayabileceği gibi hezeyanların boy vermesi. pamukoğlu'nun kahramanlık destanı bu tür yüzeysel çıkışlarla yazılabilir tabi. sormak gerek; dönemim cumhurbaşkanı, genel kurmay başkanı, kuvvet komutanları, başbakanı nereliydi acep?

milliyetçi-faşizan kabuller kürtlerin işbirlikçiliği, amerikan piyonluğu üzerinde duruyor sıklıkla ve de sığlıkla. kürt siyasetçilerin günahları, yanlışları kürtleri hedef göstermenin bahanesi yapılıyor. ismet inönü'nün 1946'da imzaladığı gizli anlaşmalar gündeme gelmez, "her mahallede bir milyoner" edebiyatıyla başlayan bağımsızlık ihlallerinden söz edilir ama buna dayanarak türklerin işbirlikçi, amerikan muhibi olduğunu iddia etmek gibi bir gerzekliğe düşülmez. ama iş kürtlere gelince değişiyor, onlar tartışmasız işbirlikçi ve vatan haini. aferin sana. çiz bakim altını.