bugün

fbi

thedore roselvelt 1908'de kurduğunda 34 ajandan oluşan bir araştırma bürosuydu. daha sonra gittikçe büyüdü ve sürekli yolsuzluk iddialarıyla suçlandı. ta ki 1920'de john edgar hoover adında 29 yaşında bir genç işin başına geçene kadar. fbi'da yatıp kalkan hoover, fbi'da yolsuzluğu yok eden ve ideal bilimsel araştırma kurumu haline getiren adam oldu.

bunun yanında gittikçe paranoyak hale gelen hoover, komunist fobisi doğrultusunda fbi'in gücü ve kaynaklarını kominist sempatizanı olduklarını düşündükleri hakkında bilgi toplamak için yasal ve yasadışı olarak sonuna kadar kullandı.

yerini garantiye almak için bilimum başkanları ve önemli kişileri izlettirdi, haklarında dosyalar hazırlattı.

fbi tarihindeki en büyük kara leke ise aynı şekilde onun eseridir. kominist bağlantıları olduğunu düşündüğü martin luther king jr'i kişisel düşmanı olarak kabul etti. king'in aktivitelerini monitör etmek için 14 ayrı gizli mikrofon kullandığı daha sonra halka açılan* gizli dosyalarda kayıtlıdır. bu bilgileri kullanarak martin luther king'in evlilik dışı kaçamaklarını karısına sızdırttarak king'i intihar'a zorlamaya çalışmıştır.