bugün

içinizdeki öküze oha deyin

bülent akyürek in kişisel gelişim kitaplarını münasip bir üslupla eleştirdiği eserdir.
kitaptan ilgi çeken bölümler:
--katırın biri arpa yemektem şişmanlamış başlamış " ben at dayıma benziyorum, herşeyim ona çekmiş" diye hava atmaya ama bir gün katırı koşturmuşlar koşu sonunda suratını asmış ve eşek babası aklıma gelmiş.
-- bir gün meşe ağaçları zeus a" bizim kadar balta yiyen ağaç yok" diye yakarmışlar. zeus ta onlara "başınızı belaya kendiniz sokuyorsunuz. keresteniz çok iyi ve bu yüzden bütün baltaların sapı sizden yapılıyor" demiş
--mutluluk, şımartılmış nefsimizin fotoğrafıdır. mutluluk; dünyevi zaferlerin müziği kayıp cennetimizin cenaze törenidir.mutluluk dünyada bulunmayan tek elementtir.
-- bir adamla aslan böbürlenerek yolda yürüyorlarmış ve soylarını övüyorlarmış. bir adamın aslanı boğduğu heykelin önünde durmuşlar. bunu fırsat bilen adam heykeli göstererek "gördüğün gibi biz sizden daha güçlüyüz" demiş. aslan bıyık altından gülerek cevap vermiş" eğer, bizde heykel yapmasını bilseydik sen o zaman aslanın parçaladığı insan heykellerini adım başı görürdün"
-- insan oğlunun dünyaya gelirken tek garantisi vardır; ölüm.
-- kadın gömleklerinin iliklerinin solda olması incelemeye değer bir durumdur. erkekler her işi kendileri yapsınlar diye düğme ilikleri sağdadır ama kadınlarınki soldadır.düğme iliği solda olunca kişinin kendi kendine giyinebilmesi zorlaşır, yani ona bir yardımcı gereklidir.
--* alçak 2 yüzlü batılılar; belgesel insan sevgisi, doğa sevgisi diye afrika gezisine çıkar, sonrada oradaki çocukların sümüklerini fotoğraflayıp londradan newyorka tüm dünyanın midesini bulandırmaya çalışırsınız. herkes sizin gibi PENiS' ilini peçeteyle tutmuyor.
--* her kadın doğum yapınce isa yı doğuracağını sanır.
her kadın çalıştığı yeri bırakınca oranın batacağına inanır.
her kadın bu evden gidince kocasının pislikten ve açlıktan öleceğini sanır oysa yeni bir kadın o sırada yoldadır.
-- *var olan bir beyini çalıştırarak sağa sola kazık atmak başarı değil ki. bir organımız çalışıyor diye niçin sevinelim.
--** zeka: çalışmadan geçinmenin bir yolunu bulmaktır. öyleyse yirmidört saat çalışan bir organın zekasından bahsetmek aptallık değil mi? şimdi isim vererek rencide etmek istemediğim, dünyanın en büyük zevklerini tattıktan sonra köşesine çekilen taktire şayan organlar vardır.
--* her isteyen istediğini; çok isteyerek evrene titreşim göndererek elde etmiş olsaydı, şu an bir çok sinema yıldızı güzel kadın 3 milyar erkek tarafından hamile kalmıştı.
-- çirkinliğinize, parasızlığınıza, yeteneksizliğinize kafayı takmayın ama üçüne birden sahipseniz Allah kurtarsın.
-- dünya malı bakir değildir. dünyadayken size verilen herşey, mutlaka sizden önce başkalarına da verilmiştir.