bugün

bursaspor

çat pat hatırlıyorum 90'lı yılları. baliç bursaspor'dan yeni fener'e geçmişti. mahallede bursasporlu olmayan barınamazdı. mahalle maçlarında kaleye bile geçirilmezdi. işte o dönem ilkokuldan sıra arkadaşım fenerli olmuştu. biz de baliç'i seviyorduk, formalarımız da vardı. ama bursaspor'u daha çok seviyorduk. ayrıyetten türkiye'nin en it'ici takımını tutmak aklımızdan bile geçmedi.

böyle bir geçmişe dayanıyorduk. 16 mayıs günü bir kez daha ispatladı bursa bunu. formalarımızı giyip, erken saatte aldık yerimizi kültürpark'da. yıllar sonra ilk defa tekrardan sürüklemişti bursa maçlarına bizi. lig a'da da yalnız bırakmamıştık ama bu sefer daha başkaydı. elimizde 2 bilet vardı ama 8 kişiydik ve çok isteyen 2 arkadaşa bıraktık biletleri. ve ekledik 'şampiyon olursak gözümüze görünmeyin'.

sonra oturduk bir kafeye maç başladı, ilk gol haberi fener'den. ankaragücü maçı geldi aklımıza. gidiyor galiba dedik şampiyonluk. sonra burak'ın bal golü. bizim maç 0-0 ama sanki bizim maçta gol olmuş gibi seviniyoruz. skor hala işimize yaramıyor ama bursa yenecek kaçarı yok bunu biliyoruz.

neyse ardından ilk yarı bursa'nın 2 gol geldi. devre arasında sigara içmeye çıktık, kritik yapıyoruz. kimse dillendiremiyor şampiyonluğu. 'maç 90 dakika olm', 'ya olm fener atar ya', 'olm zaten ben alıştırdım kendimi, fener maçına pek güvenmiyorum'. içimizden köpek gibi istiyoruz şampiyonluğu. ama dillendiremiyoruz.

sonra dakika 70 küsür oldu. rica ettik fener maçını açtırdık. baroni'nin şut üst direkte patladı. fener akın akın geliyor, trabzon direniyor. başladık bağırmaya 'diren trabzon, şampiyonluk geliyor'.

90+4'ün içindeyiz. alex miydi tam hatırlamıyorum kel esmer bir fenerli kendi kalesine döndü. ve kaleci doldurdu maç bitti. sonra baktık fenerliler konfeti atıyorlar, şampiyonluk kutluyorlar. sonra önde maçı radyodan dinleyen kalktı. 'salak lan bunlar bursa maçı 2 dk önce 2-1 bitti, hesap yapmayı bilmiyorlar bunlar bursa 1 puanla şampiyon' deyince. etrafıma bakıyorum yontmadan tepkileri direk yazmıyorum biri hariç.

'ananızı siktik orospu çocukları'

niye mi yazdım bunu? son 2-3 haftadır sürekli geri sayımlar başlatan, şampiyonluk kutlayan türlü çirkeflik yapan fenerlilere gelsin diye. ulan bir taraftar düşünün göt olmalarına kalan süre için geri sayım başlatsın. şampiyon olduklarını sanıp bursa'ya gönderme yapıyoruz diye timsah yürüyüşü ile kutlama yapsın.

neyse çıktık altıparmak'a. trabzonsporlu formalılar 'şampiyon bursa diye bağırıyor'. neyse tam balıkçı reşat'ın orada kırmızıda geçen arabaya bir çocuk 'baba kırmızıda geçilir mi' diye sordu. babasının cevabı netti. 'bugün her taraf yeşil görmüyor musun?'

heykel'deyiz bir grup 'şampiyon, şampiyon fener şampiyon' diye bağırıyor. tuhafıma gitti bursaspor forması da giymişler. ikinciye dinlerken farkettim. 'şaka yaptık ibneler bursa şampiyon' diye devam ediyorlarmış.

ilk defa bursa'yı böyle festival havasında gördüm. herkesin elinde biralar sokaklarda taşkınlık yapmadan sevinçlerini paylaşıyorlardı. ilk defa ayağına bastığım texaslı taraftar 'senin canın sağolsun' diye tepki veriyordu.

heykel'e vardığımızdı bir arkadaş durup 'olm şampiyonluk falan değil de şampiyonlar ligi'nde direk gruplara kaldık lan vay amk' diye tepki veriyordu. ee şimdi fener düşünsün ön elemeleri.

eee kaldı geriye 2010 yılında real madrid'e koymak. tezahüratın devamında kalan boğaza bayrak asma işini fenere bıraktık. çok seviyorlar bursaspor taklidi yapmayı, timsah yürüyüşleri falan.