bugün

the terminator

1984 yapımı bir james cameronfilmi.insan görünümlü makinelerin bir filmde ilk kez kullanılmasıyla bu film sinema tarihinde miladdır.arnold scharzeneggerconan filmdeki başarısından sonra ününü bu filmle sabitlemiştir.
filmin bütcesi yaklaşık 6 milyon dolardır.oldukça düşük bütceyle harika bir senaryo çıkaran james camerongelecekte hakettigi yeri bu film sayesinde bulacaktır.
senaryosu şöyledir.2029 kıyamet kopacaktır.amerikan ordusunun geliştirmiş oldugu skynet adlı bir savunma ag sistemi tüm bilgisayarları hakimiyeti altına alacaktır.bilgisayarla güçlenip insanlara karşı savaş başlatıp insan soyunu yavaş yavaş yok etmeye başlar.makineler insanları bir tehdit olarak görmektedirler.ancak john connor diye bir herif ortaya çıkar ve insanları bir araya toplayarak onlara savaşmayı ögretir.makinelerin zaaflarını anlatır ve kamp tellerine hucum etmeyi gösterir.
bunun üzerine skynet bir terminator u 1984 yılına göndererek,john connor ın annesini yani sarah connor ı öldürmek ister.sarah connor olurse otomatikman john connor da dünyaya gelmeyecektir.ancak terminatör e sadece sarah connor ın ismi ve yaşadıgı sehir olan los angeles isminden başka bilgi verilmez.
insanlar buna karşı olarak terminator ü durdurabilmek için karl adlı bir asker gönderir.*karl kendi istegiyle dünyaya gelecek ve bir daha dönemeyecektir.
olaylar gelişir ve bir şekilde bu ikili terminator u durdurur.onu tamamen yok eder.insanlık bu seferlik savaşı kazanır.

ancak öyle guzel bir senaryo yazılmış ki;ikinci filmin çıkış nedeni zaten ilk filmde verilmiş.terminator un kolu ve yanmış chipi üzerinde araştırma yapan bir teknoloji merkezi,terminatorü küllerinden dogurur.bu ikinci filmin çıkış nedenidir.

kıyamet ve kıyamet sonrası görüntüler harikadır ve hala bellegimde tazedir.ve terminator 3 de jonh connorın dedigi gibi kaderimizi değiştiremeyiz.