bugün

30 mayıs 1993 ankaragücü galatasaray maçı

Galatasaray'lıların hangi yüzle savunduklarını anlamadığım maçtır.Türk futbol tarihinin teşvik primi ve şike gibi konularda kara lekesi olan Galatasaray bu maçta işin bokunu iyice çıkarmıştır.30dk da yenilen 5 golün haberi veya ilk yarı sonucu, aynı dakikalarda Gençlerbirliği ile maç yapmakta olan Beşiktaş'lı futbolcuların kulağına gitmektedir aynı zamanda.Gençlerbirliğine karşı, Galatasaray'ın Ankaragücü'ne karşı aldığı galibiyetten daha farklı bir sonuç alması gereken Beşiktaş'ın direnci daha ilk yarıdan kırılmıştır bu şekilde.Bunun yanında Beşiktaşlı futbolcuların başkentten gelen olumsuz haberler üzerine yaşadıkları hayal kırıklığı gerginliğe dönüşmüş Beşiktaş 30.dk da 10 kişi kalmıştır.
Peki gelelim son 3 haftaya Beşiktaş'ın averaj olarak gerisinde giren Galatasaray nasıl averaj olarak üste geçmiştir.8-0ın gölgesinde kalan başka bir maçta, Vahap Beyaz denen hakem bozuntusunun da rakibi 9 kişi bırakmasının yardımıyla Konyaspor'u 5-0 mağlup etmiştir ve averajla liderliği almıştır.Bakıyoruz bu işlerin piri Adnan Polat son hafta maçlarından önce nasıl konuşmuş.
--spoiler--
Adnan Polat;Bu lekeyi temizlemeleri lazım; diyerek Beşiktaşı yaylım ateşine tutar ; ;Şike ve teşvik primi kokuları alıyoruz. Bu lig şaibelidir. Beşiktaş şampiyon olursa lekeli bir şampiyonluk kazanmış olacak. Ben zaten bu saatten sonra böyle lekeli bir ligin şampiyonlu olmak istemem. Beşiktaş şampiyon olursa bundan önceki şampiyonluklarına da gölge düşer, 6 şampiyonluğu da şüpheli hale gelir.
--spoiler--
diye başlayıp devam eden saçma bir konuşma yapar.Devamı da var kulüp olarak iyi çalışmakta o zamanlar Galatasaray.
--spoiler--
Maçların oynanacağı gün Galatasaray Kulübü bir açıklama yaparak şampiyon olsalar da olmasalar da hem Gençlerbirliği hem de Beşiktaşı UEFA;ya şikayet edeceklerini açıklar. Yöneticiler, Avrupa basınında bile şike ve teşvik primi haberlerinin yer aldığını öne sürerek bu gazeteleri kanıt göstereceklerini ve şikayet dosyasının hazırlıklarına başladıklarını söylerler.
--spoiler--
Gençlerbirliği takımı gaza getirilmiş, oklar Beşiktaş'ın üstüne çekilmiş durumdadır.Herşey müsait Galatasaray'ın şampiyonluğu için.8-0lık sonuça normal gözle bakanlar açsınlar , golleri izlesinler.Böylesine kaleci hataları, defans hataları nasıl olabilir de üst üste gelebilir izahını yapsınlar.Daha maçın başında işi riske atmak istemeyen hakemin kornere giden topa aut vermesi yetmezmiş gibi, goldeki faulü de vermemesinden bahsetmek tüm bu olayların yanında devede kulak kalır.

Maç sonrası Beşiktaşlı başkan ve yöneticilerin açıklamaları da herşeyi bir kez daha gözler önüne sermektedir zaten.
--spoiler--
ihsan Kalkavan ; Adnan Polata iki çift sözüm var. Yanlışlıkla 8 golü biz atsak, onlar da 3-1 galip gelselerdi neler söyleyecekti. Tarih hiçbir zaman kirli işleri gizleyemez. Şike paçalarından akıyor.

Süleyman Seba ;Şampiyon olmadığımız için hiç üzülmüyorum. Yeşil sahaların gerçek şampiyonu Beşiktaştır. Beni en çok üzen Türk sporunun hale düşmesidir. Tarihimize dil uzatanlar şimdi ne diyecekler acaba? Kimin ne yaptığı ortada.

Asbaşkan Recep Yazıcı ;Türk futboluna teşvik primini Ergun Gürsoy, şikeyi ise Adnan Polat getirdi. Adnan Polat teneke kupayı istemediğini açıklamıştı. Acaba bu kupayı ne yapacak? Galatasaray yazdığı şike kitabının doktorasını Ankarada yaptı. Kaleci Zaladın yediği goller şikenin en büyük kanıtıdır.
--spoiler--
(bkz: şaibesaray)
(bkz: itten post cimbomdan dost olmaz)
edit:genel düzenleme
güncel Önemli Başlıklar