bugün

vietnam

Iki onemli şehri var. Hanoi ve Ho Chi Minh.

Ho Chi Minh şehri eski adı olan Saigon olarak biliniyor. Ho Chi Minh Vietnam savaşının ve bağımsızlıklarının lideri. Türkiye icin Atatürk neyse, Vietnam için o. Dolayısıyla en önemli şehirlerinden

Saigon un ismini Ho Chi Minh City diye degiştirmişler.
Trafik oldukca ilginc. Yollarda ki aracların yüzde 90 ı motorsiklet. Arabalar tek tük. Onlarında cogunluğu Taksi.

El işciliği cok ucuz olduğu icin özellikle el yapimi tahta gemilerden almaniz tavsiye edilir. Olaganüstü büyük ölçülerde bile satılıyor ve fiyatları gerçekten ucuz. Tabii muhakkak söylenen fiyatın 4 de 1 ine alabileceğinizi unutmayın.

Vietnam'da yaşanan devaluasyonlardan sonra (bizde ki 2001 krizi gibi) ev fiyatlarını altın ile fixlemisler. Evin fiyatını kilo ile veriyorlar.(10 kilo Altın gibi).

Hanoi ise başkent. Ho Chi Minh'in bu şehirde Anıtmezar'ı var. Bu Anıtmezar'da Ho Chi Minh'in mumyaladıkları bedeni var ve devamlı ziyaret ediyorlar. Ayrıca Ho Chi Minh in calısma binasi, yasadigi ev kullandıgı eşyalar da sergileniyor. Onunla ilgili yasama alanlarını, göl ve bahceleri de korumuslar ve onları da gezebiliyorsunuz. Turistlerinde sıkca ziyaret ettikleri bir yer.

Birde Hanoi de meshur Su Kuklaları gösterisi var. 7-8 dakika suren tarihi bir gösteri. (Bizde ki Karagoz ve Hacivat gibi) Yolunuz düşerse izlemeniz tavsiye edilir.
Gündemdeki Haberler
güncel Önemli Başlıklar