bugün

sevgilisiz yaşayabilen insan

sevgilinin aslında çok gerekli bir insan olmadığının farkında olan insandır. sevgili demek ne demektir ? sizi seven sizin sevdiginiz kişi demektir. eğer bir insanın hayatında tek bir kişi değilde birçok kişi onu seviyor ve o da aynı şekilde bir kişiyi değil bir çok kişiyi seviyorsa bu kişinin sevgiliye ihtiyacı yoktur. burdaki çok kişi kavramı çok eşlilik anlamında değildir. aile arkadaşlar insanın sevgilisinden daha çok değer vermesi gereken insanlardır. her insan özel ilgi alaka bekler ama eğer çevresindekiler ona yetiyorsa dostları ve ailesiyle mutluysa sevgilisiz pekala ki yaşar.
aslında sevgilisiz yaşayamamak bir tür hastalıktır, psikolojik sorundur. bu tür insanlar kendi ayaklarının üstünde duramazlar. sürekli özel ilgi alaka poh pohlanma beklerler .bu yüzdendir ki yalancı sevdalar ilişkiler peşinde koşarlar. bu sevgili kavramı bazense tamamen bedensel tatminleri sağlamak amacıyla kullanılır. her iki durumda da gerek duygusal açlık gerekse bedensel açlıktan ötürü biriyle birlikte olmak psikolojik rahatsızlıktır.
sevgilisiz yaşamak bir tercihtir. kendi ayakları üzerinde durabilmektir. yalancı sevdalara yalancı ilişkilere bir tür meydan okumaktır. (bkz: yalancı aşklara inat yaşasın manitasız hayat)