bugün

siirt te yaşananları görmezden gelmek

şimdi başlığa bakarak tecavüz ve taciz olayı sürerken sesini çıkarmadan buna şahitlik edenleri kastettiğimi düşünenler olacaktır, peşinen söyleyeyim onlar şahit değil bizzat faildir gözümde.

benim burada değinecek olduklarım olayı okuruna duyurmakla mükellef bazı basın kuruluşları, özellikle de gazeteler. soruşturmanın sürdüğü, savcılık talebi ile gizlilik kararı alındığı hepinizin malumu ancak hiç değilse girizgahı itibarı ile bazı ajanslar bu haberi geçti ve hürriyet, radikal gibi gazeteler bu olayı duyurdu. fikren tamamen ayrı mecralarda bulunsak da bu haberdir ve beni bundan haberdar ettikleri için bu gazetelere minnet duyuyorum. ancak yine beni ergenekon, kafes eylem planı, balyoz darbe girişimi... gibi cidden sivil siyaseti sekteye uğratacak, ülkeyi kaosa sürükleyecek olayları duyurarak haberdar eden sabah, zaman, yeni şafak gibi gazetelerde iki gündür tek satır ne haber ne yorum görüyorum. tamam soruşturma aşamasında, tamam gizlilik kararı var, tamam kişilik hakları ama hiç değilse olayı ana hatları ile duyurun. bu kadar sessiz kalınması insanı şüpheye sevketmese de düşündürüyor.

manşetten, sürmanşetten doğan grubuna sallarken, haber kaçırmakla, manipülasyon yapmakla itham ederken sizi alkışlıyoruz ama aynısını siz yapınca bu size de öfke duymayacağımız anlamına gelmiyor.