bugün

gazi olayları

Birşeyler yazmak istediğim ama neresinden başlayacağımı bilmediğim olaylar zinciri... Ben işin aslını astarını hiç bilmiyorum. O zamanlar çocuk yaşta ve çok uzaklardaydım. Amcamın askerliğini yaptığı dönemdeydi, o biraz anlatmıştı nasıl olayların tam ortasında olduğunu, başını kaldırdığında gökyüzünün havada uçuşan binlerce molozdan karardığını. Televizyondan izlerken bile dehşete düşüyordu insan. Savaşlarda bile düşmanına şefkat gösteren millet kendi kendiyle savaşırken insanlıktan çıkmıştı sanki. Bence sebep ne olursa olsun ayıp türkiye nin ayıbı ve cumhuriyet tarihi birçok kez bu ayıplara şahit oldu. Her ağzını açan siyasetci demokrasiden bahseder ama kimseye saygı göstermez, inanç özgürlüklerinden bahseder kendi gibi inanmayanı hor görür. Suçlu ahmet mehmet kimse...Suçlu onlar olabilir ama sorun başka bir yerde. Osmanlının olduğu kadar bile demokratik ve çağdaş değiliz malesef. Bazıları bu sözlerimi komik bulabilir ama bence dikkatli bakılırsa bu çok açık. O zamanlarda bile insanlar birbirlerinin inançlarına bizim dönemimizden daha fazla saygı gösteriyormuş. Hilafet olmasına rağmen gayri müslümler devlet kademesinde ülkeyi temsil edebilecek kadar yüksek mevkilere erişebiliyorlarmış. Hoşgörü özgürlük bu mu? yoksa bizim ülkemizde şu anda olanlar mı? ben hep merak etmişimdir neden ermeni kökenli bir bakanımız hatta milletvekilimiz olmadı bugüne kadar? neden yahudi kökenli bir paşamız olmadı? hani bu ülke sosyal, demokratik, laik bir ülke idi ? Hani hepimizindi? Yüksek yargı aynı ideolojideki insanlar topluluğu, rektörler öyle, askerler öyle, polisler öyle, bu nasıl bir tesadüf demeyecek kadar gözlerim görüyor ve en büyük dileğim bu zihniyetin düzeltilmesi, yandaşçılık yapmak yerine herkesin hakettiği noktolarda olması.
500 sene önce biz hoşgörüyle yaşarken avrupadikiler cadı avındaydı. şimdi durum tam tersi. Kimi başörtüsüne takmış, kimi aleviliğe, kimi top sakala, kimi eşcinselliğe. Bunun cadı avcılığından farkı ne?
adı: yorgi, baba adı: abram, rütbesi: er, doğum: 1305. Çanakkale şehitlerimizden biri, bu vatan için, bizim şu anda rahat yaşıyor olabilmemiz için canını siper eden bir şehidimiz. Başka bir şey söylemiyorum.