bugün

invictus

morgan freeman'dan bir muhteşem performans daha deyip filmi anlatmak isterdim ama işte tam o anda aklıma bir şey takıldı. lan bu adam her yerde! iyi tamam, oyuncusun anlarım hadi ensenst ilişki yaşarsın torununla buna da eyvalla(!) ama her filmde oynama abi! Valla bak, biri şu filmde kim oynuyordu dese morgan freeman diyorum daha filmin adını söylemeden biliyorum. yazık, günah abi bu yaptığın; olmaz.
neyse,
efendim film her ne kadar oscar'a aday gösterilemese de ciddi derecede kaliteli bir yapımdı. yalnız bir şey dikkatimi çekti; filmin son dakikalarına doğru bir sahnede tribün lideri olarak (tam anlamıyla hemi de) karenin tam ortasına yerleşmiş bir yönetmen yani clint eastwood var.
sözü clint'e getirdim çünkü açın, bakın imdb'deki en iyi filmler arasında onun filmleri var. hem oynadıkları hem de oynattıkları gerçekten harika filmler. gerçekten o filmleri izlediğim için kendi adıma mutluyum ama şunu gördüm artık; clint eastwood'umuz oturuyor gazete dergi neyin okuyor, o an işte bir hikaye yakalayıp ondan bir film yapmaya karar veriyor. yani bizim öğretmen emeklileri için bulmaca çözmek neyse bu amcamız için de bulmaca çözmek o demek işte.