bugün

atatürk hz muhammed e hayrandı iddiası

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e 1930'da ona islam Peygamberi hakkında yazılmış bir kitap gönderilir ama gerçekler kadar yanlışlarla olduğu için beğenmez.

"Muhammed'i bana, sönük bir derviş gibi tanıtmak gayretine kapılan bu gibi cahil adamlar, onun yüksek şahsiyetini anlayamamışlar" demiştir ve Uhud Savaşı'nın planını çizdikten sonra inönü'ye dönerek şöyle devam etmiştir "Bir komutan olarak bak bakalım bundan daha mükemmel bir savaş yapabilir miydin?"

---------------------------------

Suudi Arabistan'da türbelerin, mezarların ve mezar taşlarının yıkıldığı haberleri yayılmaya başlar. Ve bu mezar taşlarını kırmak, türbeleri ortadan kaldırma hareketi yavaş yavaş Peygamberimizin türbesine kadar gelir. Bütün Müslüman ülkeler tabii tepkili.

Bunu kim önleyebilir diye düşünür bu ülkeler. O yıllarda bağımsız islam devleti olarak Afganistan, iran ve Yemen var. Fakat güçleri ve imkanları yok. islam ülkeleri,

"Peygamberimizin türbesinin yıkılmasını önlese önlese ancak Türkiye ve Atatürk önler" der ve Atatürk'e bir mektup yazarlar.

Atatürk mektubu alır almaz, Suudi Arabistan Kralı'na hitaben bir mektup dikte eder. imzasını taşıyan mektupta ya da notada şöyle der:

"Peygamberimiz Resulün türbesinin bir taşına dokunursanız kuvvetlerimiz (silahlı kuvvetleri kastederek tabi) güneye doğru inecektir, bu hareketiniz cezasız kalmayacaktır."

Edit: yukarıda anlatılan durumlar belgelidir. birazcık internet nimetinden yararlanda kaynaklarını bul.

(bkz: uludağsözlük yan gelip yatma yeri değildir)