bugün

askere gitmek istemiyoruz

zorunlu askerliğe karşı olanların söylediği slogan.

askerliğin bir meslek olduğunu kabul etmek lazımdır bu sloganı anlayabilmek için. nasıl ki belli bir yaştan sonra zorunlu öğretmenlik yok, zorunlu mühendislik yok, zorunlu askerlik te olmamalıdır. nasıl ki bu meslekleri gerekli eğitimi gören ve başarılı olanlar yapıyorsa, askerlikte de durum aynı olmalıdır. her türk öğretmen, mühendis, doktor vs doğmadığı gibi asker de doğmaz.

askere gitmek istememek vatan hainlidiğidir diyen yazarcanlar. tek bir soru soracağım size; şu anda askerde olan gençlere "askerlik artık zorunlu değil, isteyen şimdi gidebilir, gönüllü olanlar kalabilir" dense ne kadarı kalır?

terörden birileri rant sağlayacak diye boşu boşuna ölen şehitleri öne sürenler de var. 5000 şehit vermişiz. yetmedi galiba daha fazla verelim istiyorlar. gerekli eğitimi almış asker olsaydı o şehit olanlar belki de büyük bir kısmı şu an hayatta olacaktı. askerlik yapmak, askerliği işi haline isteyerek getirenler şehit olduğundaysa, böyle bir olasılığın her zaman olduğunu bilerek, "kendi seçimlerini" yapmış olacaklardı.

vatan haini ya da erkek olmadığından söylemiyor adam bunu, anlatabiliyor muyum?