bugün

gerici

gericilik kriterleri aslında farklıdır. terim olarak ele aldığınız zaman ise anlaşılacağı gibi yeniliklere kapalı eskiyle bütünleşmiş insanlar kast edilmektedir.
velhasıl kelam kişilere göre değişebilecek göreceli bir kavramdır.mesela ;

jön türklere göre ;
devrimlere kapalı örümcek kafalı müslüman kesim.

kemalist kesime göre ;
yapılan devrimlerden rahatsız ve ülkeye şeriat getirilmesi gerekliliğini savunan kişilerdir. ayrıca onlara göre gericiler atatürk ilke ve inkilaplarının üzerinde değişiklikler de yapmaya çalışmaktadır.bu noktada kendileri ise allah'ın bahşettiği kur-an'ı kerim'in dahi günümüzün şartlarına uymadığı ve değiştirilmesi gerekmektedir, düşüncesini taşırlar bu durumda bu kişilere yenilikci derken bireyler içinde çelişkiler doğabilir.

jön türkler ve kemalist kesimin gerici dedikleri şahıslara göre;asıl gericiler insanların demokratik hak ve hürriyetlerinden kaynaklanan bazı unsurları despot bir anlayış ile yasaklayan ve 1900'lerden kalma bir sistemle ülkeyi yönetmeye veyahut yönlendirmeye çalışan kişilerdir.

siz hangisisiniz bilinmez.kesin ve kati olan bir şey vardırki bu terimde diğer bir çok terim gibi bugünlerde yanlış değerlendirilip istenildiği gibi bir oraya bir buraya çekilebilmektedir. (bkz: liberalizm)
Gündemdeki Haberler
güncel Önemli Başlıklar