bugün

muharrem ince

meclis görüşmelerinde dile getirdiği eleştirilerin çoğunda haklılık payı olsada eleştiri aralarına eklediği popülist söylemler ile konuşmasının kalitesini düşürmüş milletvekilidir.

bir hükumeti allah'dan daha çok abd'den korkmak ile suçlamak akla mantığa uygun değildir. 50 yıldır verilen tavizler ve bağımlı hale getirilen bir ülkenin gemileri yakarak dış dengeleri gözardı ederek hareket halinde bulunması bu ülkeyi yok etmek için yeter ve artar. bir hükumetin abd'den korkması kendi çıkarı ve selameti için değildir. ortada söz konusu olan devletin bekası ve geleceğidir. en az 10 yıllık bir devlet politikası oluşturmadan bu boyunduruklardan kurtulmayı düşlemek hayal ötesidir. akp, bu boyunduruktan ve bağımlılıktan ülkeyi kurtarmak için mücadele ediyor mu? bunu bize tarih gösterecektir. fakat ucuz söylemler "allah'dan bile bu kadar korkmuyorsunuz" ifadesi karşıt söylemleride beraberinde getirir. bunun en güzel örneğini rahmetli bülent ecevit yaşamıştı. kıbrıs barış harekatında ve sonrasında abd'nin aldığı haşhaş üretim sınırlaması yasalarına ve tenkitlerine uymaması sonucunda 7 yıl süren bir ambargoya ve 1980 yılında darbeye şahit olmak zorunda kalmıştır.

bugün bir devlet görevlisi abd'den kendi hayati kaygısı yüzünden mi korkmaktadır? yoksa ülkesinin düşebileceği ve maruz kalacağı zulümler yüzünden mi? bu soruyu sn. muharrem ince' sormak isterdim doğrusu.