bugün

fairy tail

Sonunda animesinede kavuştugumuz güzel bir manga. Konusu genel olarak çeşitli eyaletlerde bulunan büyücü loncaları arasında geçen maceraları konu alır. Fairy Tail de bu loncaların en güçlülerinden biridir. Tabikide bu lonca sıradan loncalar gibi degildir bu loncanın üyeleri en ilginç karakterdeki büyücülerdir.

Hikaye genç bir büyücü kız olan Lucy'nin hayali, Fairy Tail Loncası'na katılabilmektir. Bir gün yolculuğu sırasında uğradığı bir şehirde, Igneel diye birini arayan Natsu adında bir başka büyücü ile karşılaşmasıyla başlar. Lucy, ona yemek ısmarlar ve bu hayalini anlatır. Bundan kısa süre sonra, Lucy, köle olarak satılmak üzere, Fairy Tail'in Salamander adlı bir üyesi olduğunu söyleyerek kendisini kandıran bir adam tarafından yakalanır. Götürülmek üzereyken, Fairy Tail'in bir üyesi ve asıl Salamander denen kişi olan Natsu tarafından kurtarılır. Natsu, Lucy'e Fairy Tail'e katılmak istiyorsa kendisiyle gelmesini söyler. Lucy, loncaya katıldıktan sonra ikisi bir takım olur. Böylece, onların maceraları ve Fairy Tail için yaptıkları görevler başlar.

Fairy Tail'de bir çok karakter vardır. Hikaye ilerledikçe hem ana hem yan karakterlerin hikayeleri, geçmişleri ortaya çıkar ve bunlar muhteşem maceralar eşliğinde anlatılır.