bugün

zulüm

cüneyt arkın'ın en güzel filmlerinden biri olan büyük yemin filminin çok kötü bir kopyası olan orhan gencebay filmi.

orhan babayı sever arada dinlerim fakat bu filmde bir hayli sıçmış. hikaye büyük yemin filminin aynısı olmakla beraber detaylarda değişiyor.

--spoiler--
öncelikle filmdeki esas kız, bu filmde güngör bayrak, adam öldürmeye dahi bikiniyle dalan bir tip. karşımızda okumuş ve bunu bikinisiyle bize gösteren bir karakter var. bu kızımız don külot dolaşmayı adet edindiğinden orhan baba kaçırdıktan sonra abilerinden saklanırken geride iz bırakmamak için, yazmasını değil * fistanını saklıyor.

ikincisi, cüneyt kızı at sırtında kaçırırken orhan baba kızın yüzmeye meraklı olduğunu tahmin ettiğinden herhalde, tekneyle kaçırıyor.

üçüncüsü, arka planda boz toprakların yerini mavi deniz süslemektedir.

dördüncüsü, fatma girik'in rolünü oynayan yıldız kenter, ki ister istemez fatma girik ile karşılaştırıyor insan, berbattır. en azından fatma girik ile kıyasla çok ama çok yapmacık ve sönük kalmaktadır.

beşincisi, düşman ailenin fazla kindar olmayanı bu filmde, tipinden olsa gerek, sırıtmakta hatta tam tersi bir hava vermektedir. gerçi görünüşe bakmamak lazım mesajı verilmiş olabilir ama cık, olmamış diyorum. çünkü oyunculuk da çok kötü.

altıncısı, filmin finalinde cüneyt abi efendice tüfeği kırıp efendice kenara çekilirken, orhan baba önce bir şarkıya başlar sonra tüfeği kırıp teslim olur.
--spoiler--