bugün

sosyal demokrat

artık insanların sosyal demokratım demeye utandığı bir devirde yaşıyoruz. çünkü sosyal demokratlık anlam olarak sosyal faşizme dönüştü...

neden mi? şimdi başbakan'ın hangi politikasını beğenmiyorsunuz deyince boş şeylerle dolu dolu konuşmaya çalışıyorlar. enflasyon tek haneye düşmüş. hala zamların yüksekliğinden bahsediliyor. bir adam çıkıpta mantıklı bir sebep söyleyemiyor.
sosyal demokrat olduğunu söyleyenler tayyip erdoğan'ın dindar bir geçmişe sahip olmasını faşist bir kafayla dışlayıp beğenmiyorlar. fakat bir sosyal demokratın insanları yaptıklarıyla yargılaması gerekir.

eleştirdikleri çoğu konunun içi boş ve varsayalım dolu ise çözüm öneriniz nedir? kesinlikle çözüm önermeyip her şeyi reddeden bir grup insana faşist demeyip ne diyeceğiz?

önce sosyal demokratik deyiminin adam gibi bir tarifini yapalım. devlet yönetimini demokrasi yoluyla kazanarak, kapitalizmi ehlileştirip, "sosyal adaletsizliği, eksiklikleri, yanlışları", tüm sosyal kesimleri ne olduğuna bakmadan kucaklayarak, devlet eliyle düzeltmek.

sosyal faşizm dediğim ise sosyal yapıyı oluşturan insanları düşman görüp onları sınıflara bu sünni bu alevi, bu hristiyan, bu türk, bu kürt vb. diye ayırım yaparak isteklerini, eksikliklerini görmezden gelmek.

peki neden sosyal demokrat faşist demiyorum da sosyal faşist diyerek demokrat lafını yok ediyorum? bunu ben yapmıyorum. kendileri hem sosyal demokratım deyip ardından ;
1-seçmenlerin tercihine saygı duymazlar ve hakaret eder ise,
2-hepimizin bir süre girip çıktığımız canımız ordumuz için ordu göreve diye pankart açarlarsa,
3-medyanın gücünü kullanarak hükümeti devirmeye çalışırlarsa,
4-darbe planları yaparlarsa,
kimi demokrat olduklarına ikna edebilirler?

sosyal faşistler çünkü kendileri hariç tüm sosyal kesimlere(alevisine, sünnisine, hristiyanına, türküne, kürdüne) düşmanlar ve demokrasiye inanmıyorlar.