bugün

desapericidos

yeni bir altıncı nesil yazar.

(bkz: güneydoğu şivesiyle dalga geçen türk/#6855699)
(bkz: gençliğe hitabe/#6850123)
(bkz: polise taş atan kürt çocuklar/#6817166)

güneydoğu şivesiyle dalga geçilmesi hoş bir durum değildir. burda sen kürt halkı adına, türkçe yabancı dildir deyip kürt insanlarını savunursan, hata yaparsın! haddini bilmen gerekir. kürt insanı da bu ülkenin evladıdır ve bu devletin ana dili türkçedir. isteyen istediği dili öğrenir, konuşur.

türkçe bu ülkenin resmi dili diyorsun, peki. ama bu ülke topraklarında doğmuş kürtler için de türkçe yabancı dil diyorsun. doğuda türkçe bilmeyen insanlar var, doğrudur. bunu kimse yalanlamıyor. fakat, bu topraklarda doğup büyümüş kürtler veya başka bir halk için türkçe yabancı bir dildir diyemezsin. öyle bir durum yaratmışsın ki, doğulu insanların şivesi kötü, yabancı bir dili* iyi konuştukları için takdir bile edilmesi gerekir demişsin. bu insanların ilk öğrendikleri dilin kürtçe olması doğaldır, buna da kimse birşey demiyor. ama, türkçe için yabancı dil diyemezsin bu ülkenin insanlarına. haddini aşar bu cümleler. buradaki ince çizgiyi elli tane özel mesaj sana kavratamadı. farklı amaçlar taşımayın arkadaşım... köpeksiz köyde çomakla oynayanlardan cesaret almayın.

son günlerde kürt milleti ve kürtçe gibi kavramlara siyasi anlam kazandırılmaya çalışılıyor. kürt milleti diye bir millet yoktur, kürt halkı vardır. türk milleti de türk ırkı değildir. türk milletini halklar oluşturur. bazı insanlar türk milleti denilince türk ırkı zannetmektedir. kürtçe de kürt halkının kültürel yapısıyla oluşmuş bir dildir. bunu resmi dil sınıfına sokmaya çalışmayın. ayrıca, bu ülkede sadece kürtler de yaşamıyor. arap da var pomak da var rum da var çeçen de var. kürtlerden başka kimsenin böyle bir amacı yok nedense.

kürtlerin asimile edildiği hakkında muhabbetlerin de var. sözlük gün geçtikçe tozutmaya başladı. diğer mevzu daha kritik, gençliğe hitabe. kendini türk olarak görmezsen, daha iyisinin olduğunu düşünürsün tabi. benim için de atatürk'ün hitabesinden iyisi yoktur. bu vatanın evlatları için de daha iyisi yoktur. ey türk gençliği demiş atam, siz burda geçen türk kelimesini de türk ırkı olarak algılayın. aynı türk milleti tanımında anladıgınız gibi... bu kavramları anayasa da açıklamıştır, mustafa kemal atatürk de. bu kavramlar türk ırkı demek değildir. türk milletini halkların oluşturduğunu söylemiştir atatürk, ve her bir türk vatandaşı da ülkesine bağlıysa türktür. tabi bunlar çoğu insan için ağır gelen şeyler. onur, gurur ve vefa ile alakalı şeyler...