bugün

hıncal uluç

ne yaptığını 23 yıllık ömürlerinde anlayamayanların, sözlükten okuyarak hakkında fikir sahibi olacağına, her hafta yazdığı kendini, beni hepimizi ilgilendiren, başka hiç bir yazarın yazmayı bırak, haber olarak okumayacağı şeyleri ısrarla ve ısrarla sözüm ona yöneticelere, kendine, bizlere hatırlatandır.

madem gazeteden okumuyoruz alın buraya sadece bugünkü yazısından birkaç alıntı koyuyorum bakalım bu adam ne yapıyormuş...

not: 23 yılını internette porno arayarak geçirenleri tenzih ederim..

27 kasım 2009 kurban bayram yazısı:

http://www.sabah.com.tr/Y...27/uc_garip_olmus_diyeler

http://www.sabah.com.tr/Y...aber_ne_haber_hangi_haber


--spoiler--
Üç garip ölmüş diyeler!..
Üç kadın.. isimleri bile yok okuduğum haberde.. "istanbul Park Formula Yolunda feci bir kaza yaşandı. istanbul Park'taki villalardaki işlerinden evlerine dönen 3 temizlikçi kadın yol kenarında otobüs beklerken aşırı hız nedeniyle kontrolden çıkan bir otomobil tarafından ezildi.."
Bitti.. Hepsi bu..
Hayal meyal hatırlıyorsunuzdur, haberleri.. Üç ölüm olunca haber olur.. Ama ertesi gün unutulur. Benim balık hafızalı medyam, haberin arkasını izlemez.. Derinliğine bakmaz..
"Bu ne rezilliktir, bu ülke insanının sahibi yok mu" demez.. Başka insanların ölümünü engellemek için kampanyalar açmaz.. Çözümler üretmez.. Bu ülkeyi yönetenleri çözümlere zorlamaz..
"Üç kadın öldü" diye, haber yaparlar ve biter.. Dönerler, kolay, ucuz ve anlamsız gazeteciliklerine.. "Falanca dedi ki" diye manşetler yaparlar.. Sonra bu denilenler üzerine bir yığın yorum, köşe yazısı.. On para etmez. On paralık işe yaramaz.. Sadece yer doldurur.. iğrenç bir demeç gazeteciliği..

Bu kentte üç kadın pisi pisine öldü.. Bir genç pisi pisine, en azından vicdanında üç kişinin katili oldu..
Bakın neden, pisi pisine?..
Bu üç kadın sözüm ona otobüs durağında bekliyor.. Otobüs durağı dediğiniz bir direk, bir levha.. Hepsi o.. Bir sıra yok, bekleyenler otursun diye.. Bir tente yok, yağmurda ıslanmasınlar diye..
Hikâye.. Belediye otobüsü yollamış, levhayı asmış, bitmiş.. Kaç kez baş vurmuşlar, "Buraya kapalı durak yapın" diye..
Ne gerek var.. O villalarda yaşayanların dizi dizi arabaları var. Durakta bekleyenler hizmetçiler.. Varsın beklesinler..
Dahası... inanmazsınız..
O direk ve levhanın olduğu yerde kaldırım yok.. Otobüsün geçtiği caddede, kaldırım yok.. Hizmetçiler yolun ortasında bekliyorlar.. Fazla geriye de gidemiyorlar.. Yolun kenarı, villanın bahçe duvarı..
Yani, resmen, alenen, trafiğin, akan trafiğin içinde otobüs durağı..
Ya da elektrikli sandalye.. Otobüsü değil, ölümü beklemek için..
..

Cindy Naugle, 25 yıl içtiği sigarayı 1993'te bıraktı.. Yani 16 yıl önce.. Ve bu yıl, ciğerlerinden hastalandı. Amerika'nın ünlü avukatlarından Robert Kelley hemen kapısını çaldı. Vekaleti aldı ve dava açtı. Yaşlı kadın, 25 yıl Philip Morris'in ürettiği bir sigaranın tiryakisi olmuştu ya..
Cindy, jüri önünde çapraz sorgulanırken, kabahatin kendisinde olduğunu söyledi. "içmemeliydim" dedi..
Mahkeme, Cindy'nin tiryakiliğinde, Philip Morris'in yüzde 10 sorumlu olduğunu kabul etti..
yüzde 10 sorumluydu sigara üreten şirket..
Bu yüzde 10 sorumluluğun cezası ne oldu, bilir misiniz?..
300 milyon dolar..
450 milyon lira.. Geçen yılki birimimizle, 450 trilyon.

Hani nisan ayında Bostancı'da bir teröristin evine baskın düzenlenmişti.. Hani polisle terörist arasında çatışma devam ederken, tedbir alınmadığı için yörede yaşayanlar ve meraklılar ellerini kollarını sallayarak çatışma bölgesine girmişlerdi ya.. Hani bir delikanlı beynine yediği kurşunla orada ölmüş, bir başkası, Burak ibrahim Ağaoğlu iki kurşunla ağır yaralanmıştı ya..
Ölen öldü. Adını hatırlayan var mı?..
Burak'ın çenesinde 9 platin çivi, yüzünde sekiz santimlik yara izi var.
Burak "Gülmem mümkün değil. Korkunç görüntüm yüzünden iş bulamıyorum. Hayatım karardı, depresyona girdim" diye içişleri Bakanlığı aleyhine dava açtı. 125 bin liralık.. 125 milyon değil ha!... 125 bincik..
Olayın sorumlusu istanbul Valiliğinin oluşturduğu Zarar Tespit Komisyonu durumu inceledi ve Burak'ın isteğini çok bulup, devletin mukabil teklifini açıkladı..
2810 lira..

encecik adamın kararan hayatının bedeli iki bin sekiz yüz on lira, devletime göre..
Amerikalı yaşlı kadının kararan hayatından yüzde 10 sorumlu olanların cezası 450 milyon lirayken..
Yani bir yaşlı Amerikalı, 150 bin Türk gencine bedel, hukukta..

--spoiler--