yök ün katsayı kararını danıştay ın durdurması

entry135 galeri
    79.
  1. "şeriat yanlılarının önünü keselim, devlet kadrolarına giremesinler" mantığıyla ve ancak 3. dünya ülkelerinde yapılabilecek kadar ahmakça bir planla azınlık için büyük çoğunluğu yakarak* (denizcilik, sağlık, adalet, ticaret, endüstri meslek mezunları vs.) uygulamaya konulan yasanın 10. yılında son raund.

    bu 10 yıllık süreçte asıl niyeti gizlemek için o kadar saçma bahaneler duydum ki, o mesnetsiz, cılız takiyeleri dinlemek midemi bulandırıyor artık. iş bu sebepten tek bi' entryle o yarak kürek savunmaları (burada yapılan ve yapılmayan ) cevaplayıp mevzudan sıyrılabilirsem çok mutlu olaca(ğı)m:

    öncelikle herkes, bu uygulamanın asıl nedeninin, birilerinin "arka bahçemiz" dediği okulların önünü kesmek olduğunu çok iyi bilsin. yok meslek liselerine o kadar yatırım yaptık, mesleğe yönledirdik o yüzden ... safsatalarını geçelim. bu süreci yaşayanların pek hoş karşılayabileceği şakalar değil bunlar.

    hala (daha) "haklı gerekçe" diye diretenler varsa buyrun başlayalım:

    1)biz 14-15 yaşında anadolu lisesini/ fen lisesini kazandık; yoğun matematik, fizik eğitimi aldık, meslek lisesi mezunları bu derslerin hiçbirini görmedi.

    el cevap: liseler 4 yıla çıkarılmadan önce 5 yıl (yazıyla beş) eğitim veren anadolu teknik liseleri vardı.** bu okullarda matematik, fizik, geometri gibi normal lise müfredatında yer alan bütün derslerin yanı sıra mesleki dersler de okutulurdu. ayrıca sen yazın sikini taşağını yaya yaya yatarken bu arkadaşlar(?) bilumum işletmelerde staj yapıp iş hayatının ne sikim bi şey olduğunu görürlerdi.

    elini kolunu sallayarak düz liseye kaydını yaptıran her odun, hiçbir engelle karşılaşmadan üniversite sınavına girebilirken, o senin "hak etmiyor" dediğin adamlar, anadolu liseleri sınavıyla kazandıkları okullardan mezun olduklarında kendi branşlarında yüksek eğitim almaya bile layık görülmüyorlar.

    dur, seni de kendim kadar aptal sandığım için şöyle izah edeyim:

    mehmet, anadolu liseleri sınavıyla anadolu teknik lisesi, uçak teknisyenliği bölümünü kazanmış olsun. 5 yıl boyunca (1 yılı yabancı dil hazırlıktır) matematik, geometri gibi derslerle boğuşurken atelye derslerinde de uçak motor, elektrik-elektronik dersleriyle mesleğine hazırlanıyor. yaz tatilinde de, çeşitli şirketlerde uçakların altına yatıp pratik yapıyor. sonra?
    sonra herhangi bir lisenin sayısal alan mezunu ondan daha az puan almasına rağmen uçak mühendisliğinde okumaya hak kazanıyor. ya mehmet? o da başta bu sistemi çıkaranlar ve savunanlar olmak üzere önüne kim gelirse küfrede küfrede evin yolunu tutuyor. büyük ihtimalle 5-6 yıl sonra bir uçağın altında tornavida döndürmeye devam ederken, kendisinden daha az puanla uçak mühendisi olan şahıs, onun şefi olacak. çoq guzel de mi?

    hadi anadolu teknik ve anadolu meslek liseleri faslını kapatalım. meslek lisesi mezunlarının da senin kadar kültür dersi görmediğini farz edelim.
    burada avantajlı olan sen değil misin yavru?
    o adam/kadın sap gibi çıkmış meslek lisesinden. doğru dürüst ne matematik ne de fizik biliyor. öss'de onun önüne geçmen, hedeflenen yeri kazanman çok daha kolay değil mi? neden caz yapıyorsun?

    korkuyorsun. bir gencin, 14-15 yaşında yaptığı/yapmaya zorlandığı hatalar yüzünden istemediği bir hayata mahkum olmasını, rakibin olmasına tercih ediyorsun.

    senden daha az eğitim almış, daha zor şartlarda yarışa başlamış birisi, aynı düzeyde bilgiye ullaşsa bile "aaa ama o lisede görmedi ki bu dersleri, banane ya!" yavşaklığına yatacak kadar olgunsun çünkü. benim küçük riyakarım..

    2)devlet bu okullara o kadar yatırım yaptı, 4 yıl boyunca kendi alanlarında eğitildiler. şimdi başka bi mesleği seçerlerse devlet zarar etmiş olmaz mı?

    el cevap: bi sikim olmaz! hayatı boyunca sevmeyeceği bir mesleği yapacağına farklı, sevdiği bir alanda çalışması çok daha evladır. demokratik bir devletin amacı, insanlarının refahını, mutluluğunu sağlamaktır.

    kaldı ki, o okullarda diğer liselerden farklı olarak öğrenciler kendi malzemelerinin parasını ceplerinden öderler. takım çantasından, kullanılan malzemelere kadar bütün alet edavat kendilerine aittir. kısacası devletin çok bi masraf yaptığını söylemek pek doğru olmaz. ha yapılmış bir masraf varsa da, eğitimi ücretsiz olan bir "sosyal devlet"in bireylerinin vergileriyle yapılmıştır. benim ailemin verdiği vergiyle bir masraf yapılmışsa sana ne oluyo amk!

    3) imam hatip mezunları doktor, mühendis, avukat olacak. şeriat geliyurrr...

    el cevap: imam hatip liselerinin tamamı, vatandaşların vergileriyle devlet tarafından açılmıştır. bir devlet düşünün ki, kendi açtığı okulları tehlike olarak görsün, bu okullarda okuyan kendi vatandaşlarını öteki olarak nitelesin/fişlesin!

    "lan bu ne sikim devlet!" dersin değil mi?
    de.

    şu, "şeriatçılar kıl, tüy, yün olacak, ecdadımızı sikecek" mevzusuna gelirsek, üzülerek söylüyorum ki, bunun kaynağı imam hatip liseleri değildir.

    asıl kaynak, o çok övülen fen ve anadolu liselerinde yetişen, efendilerine büyük manevi bağla biat edip, kazandıkları fakültelerin (ve örgütün) gücüyle devlet kademelerinde en üst makamlara yerleşen çok sevimli, hoşgörü timsali şakirdlerdir. yani o istenmeyen, sevilmeyen insanlar hemen hemen her kurumda, her kademede mevcuttur. ve evet, doktor da, avukat da, emniyet müdürü de olabiliyorlar.

    son olarak, "bu ülkenin başbakanı imam hatip mezunudur. siz, koyduğunuz yasaklarla suçsuz vatandaşları engellemekten başka bi sik yapamazsınız" diyerek sözümü noktalıyorum.

    muck.

    * imam hatip mezunlarının meslek lisesi mezunlarının içindeki oranı %7'dir. %9 şeklinde veriler de mevcut. çok fark etmez, nihayetinde 10 kişi için 90 kişiyi yakmak demokrasi, cumhuriyet ve sosyal devlet anlayışıyla bağdaşan bir durum değil.

    ** şimdi (bildiğim kadarıyla) bütün endüstri meslek ve anadolu meslek liselerinin adı anadolu teknik lisesi olarak değiştirildi. artık, 5 yıl eğitim yapan mesleki ve teknik liseler kalmadı, sanırım.
    0 ...