bugün

abi deme lazim olur

(bkz: #6524636) numaralı entrysi ile benim (bkz: #6524465) numaralı entrymi yanıtlamaya çalışmış ama becerememiş yazardır. "çok delikanlı adam bak çıkıyor sövüyor" diyerek oy veren insana, "imam hatip mezunu bu adam, iyidir" diyerek oy veren insana, "başga kime atacaaz, bunu deneyelim bari" diyen insana, "ahmet abi buna at dedi, oyumu ag partiye vereceem" diyen insana, "ne güzel adı varmış, bunlara verek oyumuzu" diyen insana cahil denmesi koymuş kendilerine. ne demek gerekiyordu acaba bu kesime? az mı zannediyorsunuz akpnin böyle aldığı oy? akpye oy atan kesime bir bakın, dışarı çıktığınızda korkmayın, siyasi muhabbetlere girin, bunları duyacaksınız. ben insanlarla konuştum, ben duydum. adana'da aytaç duraka "bu çok fazla çaldı, artık doymuştur" diyerek oy veren insan sayısı garanti ederim seçmen kitlesinin yarısından fazlasıdır. aynısı melih gökçek için de geçerli.

durum böyleyken halka cahil dememiz üzmüş birilerini, ayar vermeye çalışmaya zorlamış. ne dememiz gerekiyordu ki?

ayrıca kendisi beni "ismet inönücü hezeyanları dile getirmek" ile suçlamış. bu sevgili uusera benim bir kemalist olarak inönüyü hiç sevmediğimi bildirmek isterim, cumhuriyet tarihini iyi bilen biri olarak bunu rahatlıkla söyleyebilirim.

şimdi kendisi ne derse desin. böyle cahil halktan nihat doğan gibi, ismail yk gibi zibidiler, adnan şenses gibi cebini doldurmaya çalışan bir şarkıcı eskisi, hülya avşar gibi her zaman farklı açıklamalarla gündeme oturmak isteyen ve şimdiye kadar neden ünlü olduğu, neyi iyi yaptığı bilinmeyen şahsiyetler çıkar, bunlara sanatçı denilir ve bunlar "ben akpye oy verdim" dediğinde bizim bunları da cahil olarak adlandırmamız yanlış olurmuş. yek yea! o zaman doğru kavramı nedir? diye sormak istediğim yazardır kendisi aynı zamanda.