bugün

eski şarkıların daha güzel olması

şimdi şöyle olur arkadaşlar; 50'ler 60'lar 70'ler ve 80'lerde yapılan müzikler her açıdan şuan yapılan ve dinlenen piyasa müziklerinin bize ne kadar yavan olduklarını anlatır.
örnekler üzerinde tezimizi açıklayacak olursak; beatles'dan başlayalım. bir hey jude dinlersiniz ritmine sözlerine, söylenişine hayran kalırsınız. let it be dersiniz karar veremedğiniz olaylarda.
frank sinatra'dan i did it my way'i dinlersiniz; her dinleyişte insanı farklı anlara farklı yaşanmış olaylara götürür sıkılmazsınız hiçbir zaman.
freddie mercury'nin o harika sesini ve şarkılarını peki kim ile karşılaştırabilirsiniz?
elvis presley o kadar tüm kitlelerce sevilebilen birisi cant help falling in love, teddy bear ve daha nice eserler vererek ilah olmuş.
bryan adams kadar aşk şarkılarını anlatabilecek kimse varmıdır günümüzde? when you love someone, eveyrthing i do, i do it for you diyebilen ve bir insanın diğerine karşı hissedebildiklerine bu kadar yaklaşan?
ya bob marley kadar müziğin insanların hayatlarını düşüncelerini değiştirebildiğini düşünen, bunun için herşeyi yapabilen biri. everything is gonna be alright demiş ve hala dinledikçe herşeyin yoluna gireceği izlenimini verir bilinçaltına.
michael jackson gibi sesiyle dansıyla ve billie jean, bad, thriller gibi aşmış şarkıların değerini bu nesil anca o öldükten sonra anlamıştır yada anlamaya çalışmıştır.
louis armstrong kadar güzel what a wonderful world diyebilen başka biri varmıdır?
peki bruce springsteen, bob dylan, sting, tina turner, jimi hendrix whitney houston, paul anka, leonard cohen, metallica, pink floyd, iron maiden ve aklıma gelmeyen niceleri...

birde şu ana bakalım... kim geliyor aklınıza üstteki kişilerle karşılaştırılacak? son zamanlarda albümleri tutan dinlenenlere göz gezdirelim... black eyed peas, 50cent, rihanna, eminem, muse, avril lavigne, michelle branch, backstreet boys, justin timberlake, britney spears, maroon5, james blunt, green day, kelly clarkson, nelly furtado, norah jones, red hot chili peppers, shakira ve şuan aklıma gelmeyen diğer zamane sanatçıları. bu onların kötü olduğu manasına kesinlikle gelmiyor fakat o üsttekilerin çıtasına yaklaşabilecek bir isim varmı? önemli olan soru bu... peki birde şu açıdan düşünün; bunlardan kaçını çocuklarımıza, torunlarımıza anlatabileceğiz? ''bizim zamanımızda bu vardı, benim geçliğim bunu dinleyerek geçti'' diyebilecek miyiz? hangilerini hatırlayıp hangileri unutulacak sizce?

sadece yabancı müzikte değil tabiki olay bizde de durum vahim...
barış manço, cem karaca, mfö, tanju okan, ayla dikmen, ilhan irem, yeni türkü'nün bir şarkısını duyup ''ya eskiler de ne söylüyormuş kardeşim. şimdi kendisine şarkıcı diyenler halt etmiş.'' demediniz mi hiç içinizden?** sıkılmadınız mı her yaz çıkacağı garanti olan serdar ortaç, kenan doğulu albümlerinden? demet akalın ve benzerleri için klavyeme dokunmak bile istemiyorum... 2 sene önce herkesin dilindeki şarkıları söyleyin desem unutmuşsunuzdur yüksek ihtimalle. çünkü o kadar değerli işte...

peki niye böyle düşündürtüyor insana, dünyadaki günümüz müzik sektörü? yoksa bana mı öyle geliyor?