ne mutlu türküm diyene

ulu ata'nın bu sözü, bazı kesimlerce ata'nın milliyetçilik anlayışının sulandırılmış bir milliyetçilik olduğunu öne sürmede kullanılır. milliyetçi kesimlerde de zaman zaman ulu ata'ya karşı olmaya kadar varır bu tümceden çıkarılan anlam.

örnek olsun diye yazıyorum, almanya'da doğup büyümüş bir türk alman olduğunu söylüyor mu? elbet vardır belki. varsa almanyada yaşayan yazarımız, "ben alman'ım" diyen bir türk'ün özbenliğini nasıl yitirmiş, nasıl yozlaşmış olduğu hakkında örnek verebilir.

türk'ün son başbuğu atatürk, ne hitler ne de mussolini'dir. öncelikle bir türk'tür. bu nedenle onlar kadar vahşi olamaz. ancak bu devleti, bizlere, damarında asil kan bulunan ulusuna bırakmıştır. atatürk döneminde adalet, mahmut esat bozkurt'a emanet edilmiştir, bakan olarak. yine ata'nın döneminde asker ve polis olabilmenin şartlarından biri 'türk ırkından olmak'tır. aynen böyle. türk ırkından olmak.

ata kadar zeki bir kişi bu vatanı, elbette kendisini görenlere ısmarlamıştır. atam, devrim ve ilkelerinin bekçisiyiz. tüm baskılara rağmen.