bugün

biga

küçük bir çanakkale ilçesidir. üniversiteye veya başka bir iş için gideceklere biraz bilgi vermek gerekirse:

+ izmir, eskişehir, bursa gibi yerlerden ziyade daha kötü bir yerdir fakat doğu illerinden, örneğin ısparta gibi bir yerden de daha iyidir. ilk seçeneğiniz olmasın fakat son seçenek te değildir.

+ esnafı soğuk gelebilir ama alışmak gerek, en azından sorun çıkarmıyorlar o açıdan rahat oluyoruz. gittiğiniz kafelerde, pastanelerde vb. yerlerde biraz samimi davranırsanız bir kaç gidiş gelişte ''hasan abi hayırlı işler'' konumuna gelebilirsiniz. bir çok yerde bu tip ilişkiler kurmanız sizin için iyi olacaktır.

+ çingenelerin de bulunmasına rağmen yerli halkı milliyetçi kimliğe sahiptir, kendi halinizde takılmanız halinde sokakta rahatça gezebilirsiniz fakat okul dışından bir kıza asılmak, laf atmak gibi bir durumda bulunduğunuz halde esnafa çaktırmamaya çalışın. küçük olduğu için insanlar birbirlerini tanımakta ve kollamaktadır, sarkıntılığın sonucu dayak olabilir.

+ sineması vardır fakat bütün yabancı filmlerin gelmesini beklemeyin, gelse bile büyük şehirlerde yaşayan arkadaşlarınızdan 2 hafta sonra izleyebilirsiniz filmi.

+ 3. maddede yazdığım olaya inat kızları güzeldir, 2. maddedeki gibi kendinizi kabul ettirirseniz bu konuda yardım alabilirsiniz.*
+ benden önemli bir not: adidas'a girerken dikkat edin kapının hemen karşısında bulunan reyonlara giderken merdiveni görmemiştim, kafanızı gözünüzü seviyorsanız siz görün, gösterin.

+ köfte, peynir helvası, lokum gibi yiyeceklerin güzelliğinden bahsedilmiş ama bende tavsiye ediyorum.

+ kampüs ağaköy yakınlarında olduğu için inek, keçi, koyun görmeye alışın. yadırgamayın.

+ ortama uyum sağlamaya çalışmanız sizi için iyi olacaktır, içinizdeki köylü insanını çıkartın. size ters gözlerle bakılmasını engelleyecektir.

+ çay boyundaki dondurmacılardan meyve parçacıklı dondurmaları kesinlikle deneyin ve fırında dondurma keyfine varın.( dışına çikolata ve hindistan cevizi döküyorlar fırında katılaşıyor falan filan)

+ zorlayarak tekrar ekliyorum, yerli halka uyum sağlamanız ve çevre edinmeniz sorunsuz yaşamanızı sağlayacaktır. daha fazla bilgi vermek isterdim ama bu saatte aklıma başka bir şey gelmiyor.*
en son olarak özetlemek gerekirse, küçük ve sıkıcı olmasının yanında yaşanılmaz değildir.
güncel Önemli Başlıklar