author

entry479 galeri video2
    53.
  1. ekşi sözlük dünyasının tipik bir sonucu. sözlüğe girip aldığı kimliği ile sağa sola füturuzca bol uzuvlu entryler saçan ve bunları arkasına saklandığı kimliğinin bir kişiliği gibi yansıtması, herşeyin kabul görülüp eskitileceği zannı ile yanıp kavrulmaktadır. çünkü sözlüğe giriş amacı bu. dünyevi ortamı sanal ortam ile tamamlayıp kişiliğini tam anlamıyla yaşamaya çalışması ayrı olarak tartışılmalıdır. kaldı ki kadınların belli özelliklerini alıp bunlar üzerinden içerisindeki uçuk ve bir o kadar da gerçek fikirlerini yazması sonucu tacizci olarak adlandırılması gayet normaldir. aslında şükretmesi gerekir ki troll denen bir tanımlama ile tüm yaptıkları tü ka ka ediliyor. ya abazan diye kabullenilseydi. o zaman ben bu yazıyı yazmıyor olacaktım. çünkü abazanlar için yığınla tanımlama mevcut.

    gelelim asıl meseleye: kendini bir düşün adamı ilan edip tartışmanın ve toplumsal gelişimin tarihçesini ucuz bir taciz hikayesi üstüne şekillendirmesi sığlığının en bariz göstergesidir. çünkü sağlam bir düşünce sağlam başka bir düşünceye karşı ya da onun üzerinden geliştirilir. sıçmanın ekonomi politiği olur mu olmaz. ama bu adam işte tam da bunu yapıyor. önce ortalığa birşeyler bırakıyor ve gelen tepki istediği gibiyse bu işlemi basit bir qbasic komutunun yapabildiği şekilde sürdürüp gidiyor. ancak iş beklenmedik bir tepkiye gelince oldukça politik ve sosyolojik görünümlü ama bir o kadar da zayıf olan yazı serüvenine dönüşüveriyor. bunları yaparken muhattabı olan kişiyi siklememesi de konu üzerine ne kadar da uzmanlaştığını bize anlatıyor.

    yani demem o ki bir yazar beklemediği bir tepki ile karşılaşınca genel yazın çizgisini değiştirip olayı tü ka ka etmeye çalışıyorsa bu onun iyi bir yazar olduğunu göstermiyor. çünkü içerisine tarih ve toplum analizi serpiştirilmiş yazı bize o yazının haklılığını değil uzunluğunu göstermektedir.

    unutmadan söylemek isterim ki bir insan kendini yazar ve düşünür olarak görebilir. bunda bir sakınca yok. sakınca kendini yazar ve ya düşünür olarak gören birinin yazdıkları ve düşündüklerinin mutlak doğru olduğuna inanmasındadır.

    gelelim ayrı olarak tartışılması gerektiğine inandığım sanal dünyada alınan kimliğin, gerçek hayattaki kimliğin bir tamamlayıcısı olması sorununa. bunun için söylenebilecek tek br söz var ki o da mevcut toplum kurallarına boyun eğip gerçek hayatta yaşamını buna uygun sürdüren biri sanal dünya da yapmak isteyip de yapamadığını, söylemek isteyip de söyleyemediğini icra etmesi onun kişiliğindeki rolando yarığının bir göstergesidir. aklıma birden me myself and irene geldi.
    4 ...