bugün

içki içenlerin cehenneme gideceği gerçeği

bir internet blogundan alıntıdır.

--spoiler--
hüseyin üzmez in mahkemede, hayatı boyunca hiçbir sapkınlığın, yoldan çıkmışlığın yakınından dahi geçmediğini, ömrü boyunca bir kez dahi alkol bile kullanmadığını, böyle bir suçlamayı duyduğunda sadece üzüntü duyduğunu belirttiği açıklandı.
--spoiler--

şimdi;

eğer moderasyon, sadece yazarı ilgilendirecek kadar subjektiftir diyerek bu entrymi silmez ise,

bir adam düşünün, allah a, onun kitabı kuran ı kerim e ve resulü hz muhammed e, kuşkusuz inanıyor. her an, her yerde ve her şart altında kendisinin allah tarafından yönlendirildiğini ve yaptığı her şeyin yine allah tarafından görüldüğünü düşünüyor.

kadere inanıyor, başına gelen iyi ya da kötü her şeyin allah ın takdiri olduğunu kabul ediyor. elinden geldiğince de, göreceli olarak iyi bir insan olmaya çalışarak yaşıyor.

fakat bu adam ramazan, bayram, kadir, kandil demeden her gün alkol alıyor. uyanık geçirdiği günün 17/18 saatinin yaklaşık 10 saati kafayı kurtarmış şekilde yaşıyor. bazen halet i ruhiyesini değiştirebilmek adına alkolden başka şeyler de deniyor.

işte beni tanıdınız. bu ben oluyorum. ve eğer, hüseyin üzmez oruç tutup, içki içmediği için cenneti, ben ise her gün alkol aldığım için cehennemi hak ediyorsak, zaten varlığına inandığım düzenin bir parçası olmayı ben kabul etmiyorum.

yok, eğer varlığına inandığım düzen, benim inandığım gibi hakkaniyet esasları üzerine kuruluysa, zaten ilahi nizamın ve sağlayıcısının tüm tasarrufları hak edene, hak ettiğini verecektir.