bugün

beitar jerusalem

(#6078241) nolu entrysi ile en beğenilen entryler listesinde ikinci sıraya yerleşmiş yazardır efendim. tebrik ederiz.

kendisini takip ederim. gerçekten takdir ettiğim bi yazar. naçizane düşüncelerim tabi bunlar. çok da umrunda olur mu olmaz mı bilmem. ben yine söyliim. ayrıca belirtilen entryi de 'en beğenilen entry olsun. aman da sesimi herkes duysun' diye yazdığını hiç sanmıyorum. her zamanki gibi düşüncelerini yazmıştır yazarımız.

velhasıl kusura bakmasın. entryi oylayanlar da kusura bakmasınlar. üslubu güzel olsa da bahsi geçen entry saçmasapan bi entrydir. cem garipoğlu olayına hassasiyet gösteren bütün insanları da alaya alan, küçük düşüren bi entrydir ki; benim de bu konuda bi şeyler söyleme ihtiyacı hissetmemin sebebi de odur zaten. yoksa dediğim gibi, yazarın kalitesinden şüphem yoktur. neden olsun.

üstat demiş ki: 'bu çocuğa, bu sitede ve diğer sitelerde sövülmesinin tek sebebi zengin olmasıdır. bu acıdır, acıtır.'

asıl bu söylemin hocam, bu söylemin acıdır. acıtır. biliyo musun? yani ben bu olaydan haberdar oldum, sonra tepki gösterdim kendimce, sonra ailemle bu konuyu tarıştım, arkadaşlarımla tartıştım. araştırdım. fikir sahibi oldum bu konuda. sonra geldim kendimce düşüncelerimi bu siteye yazdım. gittiğim diğer sitelere de yazdım. neden? bu çocuk zengin diye! öyle mi? yani herif fakir olsa, beş kuruş parası olmasa, ya da anası babası ne biliim orta direkten falan olsa bu olay beni ilgilendirmicekti. skime takmıcaktım. bu kadar üzülmicektim. umrumda olmıcaktı bi insanın katli. çünkü benim en önem verdiğim şey para. olaylara da baş roldeki kahramanların parasına göre tepki veriyorum. ne kadar rezil bi insanım ben. allah belamı versin benim.

bu iddia, en hafif tanımlamayla, mantıksızdır. şöyle bi örnek veriim ben sana: bu ülkede güldünya diye bi kız yaşardı. ülkenin doğusunda. güldünya tören. çok fakirdi. ailesi de kendisi de. tecavüze uğradı bu kız. sonra töre cinayetiyle sonsuza gitti. gencecik yaşta. biz umursamadık mı? gayet de umursadık. faillerinin bulunmasına rağmen aylarca konuştuk bu olayı. şarkılar besteledik onun için.** her yıl anma töreni yapıyoruz onun için. sen yapıyo musun güzel kardeşim? ben ne zaman adını duysam o fakir kızın, ağlamaklı oluyorum. sen oluyo musun?

ülkedeki faili meçhul tek cinayet bu değil demiş arkadaşımız. bi kere bu cümlede baştan hata var. iki hata. bir, bu olay faili meçhul bi olay değildir. kimse böyle tanımlamadı bunu. en azından bir faili kesinlikle malumdur. adamın aylar boyu ortaya çıkıp itiraf etmemesine rağmen herkes emindi cem garipoğlu nun birinci fail olduğundan. neden? çünkü bilimsel kanıtlar vardı ortada. kayıtlar vardı. biz failimizi tanıyoduk. belki sen tanıyamadın. olabilir.

cümledeki ikinci hata ise olayı basit bi cinayet olarak nitelendirmektir. ki garipoğlu ailesinin yapmaya çalıştığı şey de bu. olay bi cinayet değildir. katliamdır. katliam yapılması için illa birden fazla insanın öldürülmesi gerekmez. acımasızca, planlı olarak, işkence edilerek yapılan bütün öldürme eylemleri katliamdır.

siz hangi ülkede yaşıyosunuz demişsin ya, söyliim; biz, bu olaya tepki gösteren bütün sıradan insanlar olarak, senin düşünce seviyene ulaşamamış insanlar olarak, biz türkiye de yaşıyoruz. ve türkiye de de uzun zamandır canlı canlı kafası gövdesinden testereyle ayrılan kız görmedik duymadık. alışkın değiliz. tepki verdik. ha tabi bunu katil zengin diye yaptık. tüm zenginlere garezimiz var çünkü. hepsinin kökünü kurutuyoruz. o yüzden de memleket zengin kaynıyo. nasıl mantıksa? öyle mantık işte.

'ahmet taner kışlalı, uğur mumcu, bahriye üçok cinayetlerine niye tepki vermiyosunuz bu kadar' diye sorulmuş yazar tarafından. bu da saçma. vallahi saçma. neden? öncelikle adlarını saydığı insanlarla münevver i; o insanların ölüdürülme şekilleriyle münevver in öldürülme şeklini; ve o insanları öldüren derin devletle, mafyayla cem garipoğlu nu bir tutması nedeniyle saçma. o adamlar bu ülkenin canıydı kanıydı kardeşim. aydınlarıydı. ve biz, o insanlar öldürüldüğünde de çok tepki verdik. çok konuştuk. yine türküler yaktık onlar için. anma törenleri yaptık. her sene yapıyoruz. adlarına spor salonları, parklar yapıyoruz.

ha dikkat ettim, sen de sadece çeşitli mekanlara isimleri verilmiş aydınlarımızın hesabını sormuşsun. demek ki unutturmamışız bak. ne güzel. inşallah o adamlarla ilgili bilgin parklarla, spor salonlarıyla sınırlı değildir.

tarih boyunca onlara gelene kadar ne kadar aydınımız, düşünürümüz öldürüldü. katledildi. garipoğlu olayıyla nasıl karşılaştırma yapılıyo bunlar ben bir mana veremedim. belli bir idealizm uğruna şerefleriyle öldürülmüş insanlar, psikopat bir genç tarafından b.k yoluna gönderilen bi genç kızla nasıl bir tutuluyolar? katliama tepki verenler öbür olaylara susmuş gibi nasıl gösteriliyolar? bunda nasıl bi niyet var arkadaşım? kusura bakma ama ben art niyet görürüm bu karşılaştırmanda. başka bişey değil.

500 tane entry girmişiz cem garipoğlu başlığına. yuh olsun bize! ya neye giricektik pardon? sabri sarıoğlu na mı girelim? seda sayan a mı girelim? neye girelim? sen belirt bize neye tepki gösterip neye göstermememiz gerektiğini. entry kontenjanını da söyle. ona göre yazalım biz bundan sonra. kızın kafası kesilmiş. hem de canlıyken. biz 500 entry girmişiz. hakkaten. tam salağız.

yine kendi adıma konuşiim: kimsenin avukatlığını yapmıyorum. tepki veriyorum. benim faşistliğim, sosyalistliğim, komünisitliğim, ateistliğim, dindarlığım, türbanım, mini eteğim... hiç bi hedem hödöm cem garipoğlu nu; onun bi cani olmasını, katliamını, ve şu anda planlı bi şekilde bu olaydan sıyrılmaya çalışmasını bağlamaz kardeşim. anlıyo musun? ben cem garipoğlu başlığı altına entry girdim. evet. ama beş kuruşa namusumu satmam. zengin düşmanı değilim. imkanım olsa, allah yürü ya kulum dese ben de zengin olurum kim karışır? yahudiler kötü demem. ama bi insan, bi aile sırf yahudi diye kollanmaya çalışılıyosa ona tepki veririm. müsadenle.

son iki paragrafında gizlediğin bütün hakaretleri de alayları da şahsına iade ediyorum. seviyesizliğinle baş başa bile bırakmıyorum seni. bu kadar derin seviyesizlikte boğulursun allah muhafaza. böyle bişey olsun istemem. yardım elini de uzatırım sana. mantıksızım ben çünkü. birine hem kızarım hem üzülürüm. böyle bi insanım. kusura bakma.