bugün

go yarim

insandır.

açma konusunda elinden gelen beceriyi serigleyebilen bir kişidir ayrıca. (bkz: ufuk)
ve dahi yerine göre karlı bir kişiliktir. (bkz: sözlük)

kendisiyle bazı konularda hemfikir olan arkadaşlara teşekkür etme inceliğini gösterir. (bkz: teori)

şimdi;

- evrimi islama aykırı göstermek cehalettir demiştir. sözünün arkasındadır.
- nasıl?
- biyoloji tanımıyla evrim, canlıların genetik yapılarında uzun bir zaman aralığında gerçekleşen değişimdir. kuranda tarif edilen yaradılışla ilgili ayetleri incelersek evrimi ana hatlarıyla açıklayan kitabın kuran olduğunu da görebiliriz. şunu da akıldan çıkarmamak gerekir; kuran bazı olayları benzetmelerle açıklar.

merak eden 41:10-11 e baksın.

kuranda anlatılan adem ve eşi yaradılan ilk insanları değil iyiyle kötüyü ayırt edebilen ilk insanları ifade eder. ki allah adem ve eşine zeka, akıl yani düşünme vermiştir.

20:120 yi okursanız adem in yer aldığı cennet ahirette yer alan bir cennet değil yeryüzünde bulunan bir bahçeyi kast eder. sebebi ise;
zaten cennette olan bir kişinin saltanata ihtiyacının olmaması ile açıklanabilir.

bulundukları yerin yeryüzünde olduğu çıkarımını destekleyen bir dğer ayette;
20:119 dur. ortam güneşlidir ve adem e ne yanacaksın ne de susayacaksın denilmiştir şeytan tarafından.

ve 2:36 ayetini okuyarak devam ediniz sevgili kardeşim.

ve ve sonra...allaha itaatsizlik eden adem in cezalandırılarak kovulduğu yer kuran da arz olarak geçer. bu insanlığın nüfuz sahasıdır. ve artık adem ve devamı rahatlarının bol olduğu yerden sıkıntılı bir sürece girmiş bulunuyor. düşmanlık vesaire.

yaradılışın nerede başladığını açıklamaya çalışan primordial soup teorisine buraya kadar anlatılanlar ters düşmez.

kuran, vurgulayarak söylemek istiyorum; adem in ilk insan olduğunu söylemez. hatta adem den önce yeryüzünde bazılarının fesad çıkardığını da anlatır. ve allah bir halife atar.
arapça da halife izleyen anlamına gelir. 2:30 a bakınız.

uzatmadan evrimi destekleyen diğer kuran ayetlerini söyleyeyim;
7:11
15:28-29
71:14
24:45
7:189

- adem e primat demediğim umarım anlaşılmıştır. ve 7:189 ayeti okunduğunda primatın ne olduğunu söyleyenin yaradan olduğunu da görürüz.

- harun yahya konusunda yazdığımı anlayamadıysan pek fazla birşey anlayacağını düşünmüyorum açıkçası. en primitif anlatımla;
harun yahya ve saz arkadaşları, allahın sonsuz bilimiyle ve kuran ayetleriyle dalga geçercesine evrim olgusunu islam karşıtı gibi göstererek islam düşmanı insanlar oluşturuyorlar. ve harun yahya denen şahıs yazdıklarını kendisine allahın yazdırdığını iddia ediyor ! saçmalık.

- doğrusunu elbette ki allah bilir. bunu demek senin yazdığın gibi finito, amin falan değil, yazdım sıyrılayım da değil çünkü allahı kandıramayız azizim. ve ben yazdıklarımın algı kapasitem ve kurandan yaptığım çıkarımlara göre şekillendiğini kabulleniyorum peşinen.

ve dahi bu sadece bir teoridir. yoruma açıktır. yüce allah müteşabih ayetlerin sadece kendisi tarafından bilineceğini söylemiştir. o yüzden doğrusunu allah bilir demem de bu yüzdendir.

sonuç olarak aniden varoluştan daha güçlü evrim kanıtları vardır kuranda.
benim çıkarımım budur.

hoşbuldum.

edit: bu salak ne yazmış bu kadar diyenler için küçük bir not: yazdıklarım nickini hatırlayamadığım bir arkadaşın şahsıma yönelttiği suçlamalara cevabendir. arkadaş girisini sildiği için böyle bir manzara ortaya çıktı. sağlık olsun.