bugün

kürt açılımı

kürtlere belli haklar verilmesini öngören açılım. bu açılımın biz türklere ne fayda getireceği ise merak konusudur. ama sırf ermenistan başbakanı, türkiye-ermenistan milli maçına gelsin diye sınırı açma çabası gösterebilen bir hükumetten kürt açılımınun sonucu konusunda mantıklı şeyler beklemek pek de doğru değildir. genel kanı şehitler olmasın yönünde.

artık şehit haberleri gelmesin diye kürt açılımı yapmaya kalkanlar, kürt ve terörist aynı şey değildir diyen kişiler değil mi peki? o zaman bu iş nasıl olacak? sen kürtlere, kürtçe eğitim hakkı tanıyınca, pkk duracak mı? sen diyorsun ayrı şeyler diye. pkk'nın yaptığını kürtlere yükleyemiyorsak, kürtlere yapılan pkk'yı neden durdursun? o zaman şu anlaşılıyor ki, bu aslında bir kürt açılımı değil terörist açılımıdır. çünkü türkiye'den toprak koparma ve kürdistan kurma dışında bir yol ile dağdan binlerce terörist inmez. ordaki teröristi bağlayan ana dilde eğitim değil alacağı topraktır. doğudaki kürtler de terörist olmadığına göre! bu açılımın pkk'yı durdurma ihtimali yoktur. şu açıktır ki plan, kürt açılımı adı altında kürtlere bazı haklar vermek ve ardından da pkk'ya istediklerini vermektir.

ha sen eğer her kürt teröristtir dersen o zaman bu açılımı kürt açılımı olarak değerlendiririm. çünkü o bölge halkı olan teröristler veya terörist yandaşları, bu açılımdan bazı haklar elde edecek ve doğal olarak da pkk bir isteğine kavuşmuş olacak.

sonuç olarak da, bu bariz bir terörist açılımıdır. damarlarında kürt kanı taşıyanlar, bu açılımdan çok memnun olup, türk veya hümanizm maskesi arkasında açılımı öve öve bitirememektedirler. çünkü insan kürt olmayan birisinin bu açılımı nasıl destekleyebileceğini anlayamıyor ve şöyle bir duruyor, ve maskeler de işlevini görüyor.