bugün

uefa avrupa ligi 2009 2010 sezonu

fenerbahçe, galatasaray ve büyük bir sürpriz olursa trabzonspor'la devam edeceğimiz eski uefa kupasının yeni sezonu.

48 takımın 4'erli olarak 12 gruba ayrılacağı bu sezonda, içerde ve dışarda oynanacak toplam 6 maç sonrasında ilk iki sırayı alacak takımlar bir üst tura çıkmaya hak kazanacak.

galatasaray kesin, fenerbahçe ise büyük ihtimalle 2. torbadan katılacaklar gruplar kura çekimine.

villarreal,
roma,
psv,
shaktar donetsk,
hamburger sv,
benfica,
valencia,
panathinaikos,
ajax,
fc steaua bükreş,
werder bremen

uefa kulüpler sırlamasında fenerbahçe'nin üzerinde bulunan bu 11 takım avrupa kupası gruplarına katılmayı büyük ölçüde garantilemişlerdir.

fenerbahçe'nin 12. takım olarak 1. torbada yer alabilmesi için zenit'in ilk maçta 4-3 yenildiği adını bilemediğim güçsüz takıma elenmesi ve sporting lizbon'un ilk maçta 2-2 kaldığı fiorentina'yı elemesi gerekmektedir.

böylelikle fener'in sıralamada üstünde yer alan sporting lizbon şampiyonlar ligi'ne giderken, altında olan fiorentina avrupa ligi'ne gelecek, zenit de avrupa'dan elenirse * fenerbahçe 1. torbadan katılma hakkı edecektir.

ama önemli olan 1. ya da 2. torba değil şans faktörüdür.

örneğin 2. torbadan girip, steaua bükreş'i seçmek de var 1. torbanın en tepesinde olup, 2. torbadan mesela fiorentina'yı, fenerbhaçe'yi *, galatasaray'ı seçmek de var.

final hamburg'ta.

biliyorum yüzyıllık geyik ama ne güzel olur hsh nordbank arena'da on binlerce türk stadı doldurmuş bir elinde fener bir elinde gs bayrakları.

büdüt: bu arada fenerbahçe'nin 1. torba ihtimalini tatmin edici şekilde veremeyen türk spor camiasına da sevgilerimi sunarım. oturdum araştırdım hepsini sizin yüzünüzden.
Gündemdeki Haberler
güncel Önemli Başlıklar