bugün

türkiye de kadın olmak

olaya birde başka yönüyle bakalım, hadi bakalım.

batı ülkeleri dediğimiz avrupa devletlerinde durum farklı değildir aslında, nasıl mı?

avrupa ülkelerinde bireyler cinselliğe 12 yaşlarında başlıyorlar ve bu durumu her ne kadar aileleri istemeselerde pekte sorun etmiyorlar. orda ''taciz'' istenilen, istenildiği için yaşanan duruma dönüşüyor, yani taciz edecek kişiyi bulmak zor, çünkü gerek yok, zaten taciz etmeye de gerek yok.

doğu ülkelerinde buna türkiye de dahil durum böyle değil nitekim iffet ve namus her zaman önemlidir. önemli olması da gerekmediktedir. hal böyle olunca insanlar biraz daha saldırgan hale geliyorlar, bunun sebeplerinden biri ise şudur; ergenlik çağı gelen erkek için bir kızla ilişkiye girmek zordur, doğu ülkelerinde. yaş ilerledikçe kanı kaynayan ve doyumsuz olan erkekte kendisini tatmin etmek için ''taciz'' yoluna baş vuruyor.''maganda'' olup çıkıveriyor, bu yüzden doğu ülkelerinde kadın olmak zor. gelişmemiş beyinler, cehalet, mahalle baskısı gibi nedenler kadın olmayı iyice zorlaştırıyor.

aslında kadın her yerde kadın, bunu türkiye ya da başka ülke diye ayırt etmek gerekmiyor. sadece toplumsal yargılar farklı. kadınların değerini anlayabilmek bir çözüm olabilir. bir hadis ''cennet anaların ayağının altındadır'' der, yani bir kadının. giderek artan cehaletin bir sonucudur, kadınları ''cinsel obje'' olarak görmek.
güncel Önemli Başlıklar