bugün

başarılı olanları uzaktan izlemekle yetinmek

bazı insanlar dünyanın boktan bir yer olarak kalmasının delilidirler. onlara baktıkça neden hiçbir şeyin düzelemeyeceğinin yanıtını alırsınız. varlıklarını anlamlandıracak , etrafa fayda sağlayacak hiçbir şey yapmadan ; üstüne üstlük tam bir pislik gibi davranarak yaşarlar. tek yaptıkları seks, alkol gibi şeylere saplanıp zayıflıklarını belgelemektir. bazıları pasifize bir yaşamı seçer. hiçbir şeyi değiştiremeyeceğini kabullenmiş sefillerdir bunlar. onların acizliğinden ben utanıyorum. sizin işe yaramaz pislikler olmanızı içime sindiremiyorum. imkanınız varken hiçbir şeyi değiştiremeyecek kadar yılgın, bitik olmanızı kabul edemiyorum.

bir filmin neden kült olduğunu tartışıp ,o küçük çevrenize hapsolup sadece uzaktan hayranlığınızı belirteceğinize daha iyisini yapmayı deneyin. birayla yıkanıp kendinizden geçtiğiniz, o sefil hayatınızı bir süreliğine de olsa unuttuğunuz o konserlerde sahnedeki adamlara pagan tanrıları gibi davranacağınıza müzikal değeri olan bir şeyler yapmaya çalışın. sürekli ulaşamayacağınız kızların fotoğraflarına bakıp onlara sahip olanlara küfredeceğinize kadın ruhunu çözmeye, o kızlara ulaşmaya çalışın. tüm yaptığınız saklanmak. savaşacak kadar gücünüz olmadığı için sadece seyirci kalıyorsunuz. sadece izliyorsunuz başarılı olanları. onların yerinde olacak ne cesaretiniz ne de gücünüz var.

sizi üretimi kutsallaştıran bir ideolojik söylemle etkilemek niyetinde değilim. hem ideolojiler umrumda bile değil. hepsi beş para etmez manipülatif safsatalar. ben sizin zavallılığınızı fark etmenizi istiyorum. hayattan kaçmamanızı istiyorum. hep kaybeden olmanız, aptal felsefelere sığınıp kaybedenliğinizi yüceltmeniz midemi bulandırıyor. kalkın o kıçıkırık yataklarınızdan, atın bu kaybetmişliği üzerinizden...ya da hiçbir şey yapmayın, böyle yaşayın böyle ölün. size üzülecek değilim.