bugün

milan kundera

ne olduğu düzgünce tanımlanması gereken yazar..

cezmi ersöz'Ün hasbelkader avrupa görmüş versiyonu olan ,ağza cuk diye oturan lafları dışında politiayla ilgili söyleyecek bi şeyi olmayan bi adamcağızdır..

nobeli hak eder mi? eder tabii..her karakterinin ağzından yaptığı anti komunizm propagandası , tek eşlilik bağnazlıktır kuul olan çok eşliliktir , arıza olmak müthiş bişidir temalı kitapları ya da öyküleri nobel için yeter de artar bile..

kendimi bağnaz olarak nitelendirmem..türkiye'de de ikamet etmiyorum..mamahif kundera erotizmi denen şeyden de bayağı bayağı nefret ediyorum..bukowski'nin doğallığının korkakçası , aşk ayrı seks ayrı önermesi "evlenilcek kız eğlenilcek kız" önermesinin süslüsü olan açılımlar dışında ne katmış kundera edebi hayata?

alıntı yapılası 14-19 yaş arası gençleri sevindiren bi kaç ortalama kitap dışında , rusyaya bok atmak dışında ne katmış? biri bana söylesin allah aşkına..

karakterlerinin hayatlarını ve metaforlarını açıklamada kullandığı o parantezler kundera'nın tarzı değil , okuyucusunun aklına güvenmemesidir..o güvenmeme dde aslında okuyucuya değil , kendinedir..

--spoiler--

yaptığı tek iyi şey , terezayla toması mutluyken öldürmek olmuştur ki o da büyük ihtimal şekspirerin zamanından çalıntıdır..

--spoiler--

püf
Gündemdeki Haberler
güncel Önemli Başlıklar