bugün

massachusetts institute of technology

Massachusetts Teknoloji Enstitüsü [M.I.T], kuzeydoğu ABDdedir. Enstitü, Boston yakınlarında ve Massachusetts eyaletinin Cambridge şehrindedir.
Okul, Bilgisayar Bilimi Laboratuvarı gibi bilimsel araştırma programlarıyla ile ünlüdür. Laboratuvarın üyeleri, hem internetin hem de Arpanet adındaki daha önceki sistemin geliştirilmesine yardımcı olmuşlardır. Onlar ayrıca Ethernet, Dünya Çapında Ağ [www] ve dijital bilgisayarlar ve daha birçok şeyin gelişmesine katkıda bulunmuşlardır.
M.I.T in on binden fazla öğrencisi ve dokuz yüz profesörü vardır. M.I.T., Mühendislik ve Bilim ile Mimarlık ve Planlama okullarından oluşmaktadır. Diğer iki okul ise, Sanat ve Sosyal Bilimler Okulu ile Sağlık Bilimleri ve Teknoloji Fakültesidir. M.I.T., ayrıca Sloan iş idaresi Okuluna da ev sahipliği yapmaktadır.
M.I.T deki lisans programlarında yer alabilmek için 2002de on binden fazla öğrenci çalıştı. Okul bunlardan yaklaşık bin altı yüzünü kabul etti.
Massachusetts Teknoloji Enstitüsü hemen hemen üç bin yabancı öğrenciye sahiptir. Bu öğrenciler dünyanın yüzden fazla ülkesinden gelmektedir, ancak çoğunluğu Asyalıdır.
Geçen yıl iki binden fazla uluslararası öğrenci M.I.T e başvurdu. Yüz dördü kabul edildi.
M.I.T de bir yılın maliyeti otuz bin dolardan fazladır. Üniversite, diğer milletlerden olanlar da dahil olmak üzere bütün öğrencilere mali yardım sağlamaktadır.