bugün

sigarayı bırakmak

sanırım alkolü ve kahveyi bırakmayı da yanında getiren eylem. en azından benim için öyle olucak gibi...

30 haziran'dan beri içmiyorum bu zıkkımı halimden de çok memnundum. duman kokmuyorsun, iştahın açılmış, uykun düzene girmiş, kiloyu dengeli almak için spora başlamışsın, dişler ayrı bir beyaz görünüyor süper gidiyor hayat. ta ki bu geceye kadar. sahilde denize karşı şu boğazdan geçen ilk bira yudumunda deliler gibi sigara aradı bu gönül. nalet tekel bayi de iki adım ötedeydi gitmek için yerimden kalktım sonra aklım başıma geldi. "napıyorsun lan?" dedim kendime 10 günlük sağlıklı yaşam maceram boşa gitmemeliydi. frenledim kendimi.

gerçek şu ki bir sonraki alkol alışımda kendimi frenleyebilecek miyim emin değilim. hatta frenleyemeyeceğimden eminim diyebilirim. ayrıca bu hissin geçeceğini de hiç sanmıyorum 1 yıl içmesem şu sigarayı denize karşı soğuk bir bira yudumlarken "sigara" diye bağıracak bu bünye biliyorum. 10 gün öncesine kadar ota boka sigara yakan biriydim. sabah kalk kahvaltı üstüne bi sigara, evden çıkmadan bi tane, otobüsün gelmesine daha var yak bi tane, derse girmeden yak bi tane, ders ara verdi yak bi tane, ders bitti yak bi tane senin anlayacağın sözlük günde 25-30 sigara içiyordum. canım sigara istediği için içmiyordum bu 30 sigaranın çoğunu. zaman geçsin diye bazen sırf yapacak bir şey bulamadığım için, bazen elim boş kalmasın diye... "ulan böyle sebep mi olur sigara içmek için?" dememiştim kendime 5 yıldır.

anlayacağın sözlük sağlıklı yaşıyorum ama ne içtiğim kahveden, ne de yudumladığım biradan gram zevk almıyorum. ama sırf bira ya da kahve içmek için sigaraya başlamayacağım. başlarsam bu hayatımda yaptığım en büyük mallık olur. ya alkol ve kahve bırakılacak ya da sigarasız da olsa arada bir iki bira çakılacak*sözlük. ama kesinlikle üçüncü ihtimal olmayacak.

son olarak sigarayı bırakmak isteyenler ve yeni bırakmış olanlar bu başlığı pek okumasalar daha iyi olacaktır onlar için. zira içinde bi sigara yakmayı tetikleyen bir çok entry var misal bu entry. okuyanlar varsa da tavsiyem sigarayı bırakın ama duman avcısı olmayın. sabaha karşı televizyonlarda rezil olmanın bir alemi yok değil mi efendim?

edit : yukarıda yazılanların benimle hiç bir alakası yoktur. sarhoş kafayla yazılmıştır, ciddiye almayınız. *