bugün

mustafa kemal i putlaştırmak

hala bu gün bile atatürk'ün ettiği laflar ile siyaset yapmaya çalışmaktır. atatürk de bir insan ya hu, aradan 80 yıl geçmiş dünya değişmiş hala o'nun sözleriyle bir şeyler üretmeye çalışmaktır. her yere büstler koyuluyor, bu da bir alaya dönüşmüş durumda iyice. dün ali şen anlattı, ihtilal zamanı fenerbahçe'nin tesislerinden birisi kapatılacak duruma geliyor asker! istanbul belediye başkanı yüzünden. ali şen gidiyor tesisin önüne bir atatürk büstü yaptırıyor. mantığı hiç bir asker yıkın şu büstü diyemeyeceği için gidip böyle yapıyor.

kısacası her yere büstler koyarak, atatürk'ü oraya buraya kazıyarak bu işler olacak mı? atatürk'e saygı durarak atatürk huzur mu bulacak? hangi atatürkçü, kemalist atatürk ahirete intikal etmiş, bir on kasımda da onun sevdiği şarkıları, türküleri söylemektense, saygı durmaktansa toplanalım bir fatiha okuyalım dedi? çünkü hazmedemiyorlar atatürk'ün günahı olabileceğini. onun da önce cehennemden geçme sonra cennete gitme ihtimali olabileceğini düşünemiyorlar, düşünmek istemiyorlar. çünkü onu putlaştırıyorlar, ilahlaştırıyorlar.

dünya harikası olarak görüyorlar, başka bir şey düşünmek istemiyorlar. müslümanım demiyorlar önce, atatürkçüyüm diyorlar. ya da ikisi arasında bir tercih yapmayı marifet biliyorlar. halbuki ikisinin kıyaslanacak hiç bir tarafı yok. velhasıl her yere atatürk heykelleri dikerek, ve insanları o beton parçasına saygı, selam durmaya zorlayarak atatürk'ü putlaştırmış oluyorlar. bir inek atatürk büstünü devirdi diye sürgüne gönderiliyor bu ülkede, daha ne olsun?
güncel Önemli Başlıklar