bugün

uludağ sözlük

onceden de soyledim, yine soyleyecegim; hep ayni bu sozluk.

ara veriyorsun, birakiyorsun, gidiyorsun, geliyorsun; apis arandan bakiyorsun, amuda kalkip bakiyorsun lakin hic degismiyor, hep ayni.

ne kadar ilginc degil mi? surekli birilerinin azalip, yeni birilerinin geldigi bir ortamin iyi olmayan -olamayan- bir sekilde "ayni" kalabilmesi. bence cok ilginc.

yani sonucta kusurlu olan, kotu olan eskilerse cogu gitti zaten. e bi suru yeni nesil yazar da geldi ustune, aktif halde yazan kisilerin cogu 6. nesil neredeyse. o halde niye degismiyor hala iyi yonde? niye bir gelisim goremiyorum ben bu sozlukte? niye sol cercevesi 5 ay once biraktigim gibi?

anlatilan, sorgulanan, tartisilan, elestirilen seyler niye hala ayni? konusacak seyleri mi kisitli buradaki insanlarin acaba? bilgileri mi sinirli?

neden hala sol cercevesinin en tepesine baktigimda soyle bir tabloyla karsi karsiyayim ben?

· her gün karı sikiyorum (36) .. *
· amın güzel bir şey olması sorunu (7) *

neden?

ben biliyorum aslinda sebebi. degismesini isteyen veya degismesini istese de cozum ureten yok cunku burada.

"kari siktim ben" temali ve benzeri basliklar silinene kadar oraya tek kelime yazmamak bu kadar zor olmamali. bunu dogustan zeka problemi yasayan bir insana 29 kere anlatsan anlayabilir cunku. bunun icin egitim merkezleri var bilirsiniz, bu amaca hizmet eden. ve basarili da yerler. ama burada bunu degil 29 kere, 9929 kere de soyleseniz sonuc degismez. degismiyor, yasadik gorduk yillardir. buradaki insanlarin cogunun eglence, geyik anlayisi bu cunku.

hayir aslinda hala bunlari sorgulamak, bunlari yadirgamak asil komik olan.

admininin, moderatorlerinin fake hesaplar alip ortaligi karistirip milleti costurmaya calistigi, hit sayisini artirmaya calistigi; kendileri yapmadiginda ise baskalarina 1-2 saatligine bu isi yapmaya izin verdikleri bir ortam burasi.

ben hala kalkmis "her gun kari sikiyorum"a takmisim.

admini, moderatoru yillardir bu sekilde hepimizin beynini sikiyor. adamin biri her gun kari sikmis cok mu?

hic.