bugün

anakin skywalker

aslında dark side'a geçmesinin arkasında yine jedi counsil vardır. çünkü ona umut namına bir şey verememiş, hakettiğini vermeyerek tuz biber ekmiş, casusluğa zorlamış, hakaret etmiştir.master yoda'nın anakin'e umut namına tek verdiği şey şu bozuk cümleden ibarettir; "ne var bunda, sen duymalı ölmesinden mutluluk"

buna rağmen dark side ona "umut" sunmaktadır ve jedi counsil bu tehlikeyi öngördüğü halde ne anakin'i bu konuda net şekilde uyarmıştır ne de engel olmak için elinden geleni yapmıştır. kısacası anakin'in dark side'a geçmesine göz yummuştur.

olayın jedi path'le ilgili boyutu nedir peki? gerçekten anakin hayatının hiçbir döneminde olması gerektiği gibi bir jedi olamamış mıdır? yoksa jedi counsil'in bu vurdumduymaz ve haksız tavrı mı onu jedi path'ten uzaklaştırmıştır? bana kalırsa ikincisi olması daha muhtemeldir, zira "star wars - clon wars" serisinde anakin'in bir jedi'a yakışır tarzda davrandığını ayan beyan görmekteyiz. klon savaşlarındaki tutarlılığı, sabrı ve olgunluğu da asla inkar edilemez.
Gündemdeki Haberler
güncel Önemli Başlıklar