bugün

abazanlığın kötü bir şey gibi gösterilmesi

dış güçlerin oyunudur, sevişgenlerin sevişemeyenleri depresyona sokmak için uydurdukları kılıftır.
hemen açalım:
nedir abazan? tdk'ya göre uzun süre cinsel ilişkide bulunmamış kişi.
işbu tanımdan yola çıkarsak belli bir süre sevişmeyen -ki bu süreyi hangi otorite belirliyo o ayrı bi konu- her insan evladı abaza. bu insanlar diğer insanlar tarafından sıkça dışlanırlar, hor görülür, alay edilirler. sanki kendileri hergün tayır tayır sevişiyolar mına koyim..
hayır yani hangi memlekette yaşadığımız belli, nası bi sevişme oranına sahip olabiliriz ki? evli olmayan kesimin çoğu mecburen abazan zaten. e şimdi bu adamın suçu mu? hadi onu da geçtim bu adamın bi sevgili bulamaması bu adamın suçu mu? kısmettir, ne zaman çıkacağı belli midir? biz istemez miyiz valentın day gelsin sevgilimize kırmızı kutuda çikolata alalım. ama yok mınakoyim. napalım?
ha bi de şu açıdan bakalım: belki adamın sevgilisi uzakta yaşıyor; başka şehirde belki de başka bi ülkede. adam da sevgilisine sadakatinden uzun süredir sevişmiyo kardeşim. bu adamın suçumu? değil..
ha ama dışlanacak olan kişi kimdir. abazalığını gözünüze gözünüze sokup önüne gelene potansiyel sevişme aleti olarak bakan insanlardır. abazaysan abazanlığını bilceksin. diğer abazanların adını da kötüye çıkarmayacaksın.

yazan: abazanları koruma ve yaşatma derneği başkanı