bugün

konsantrasyon

eksikligi aptal gösteren dandik bir olusumsu!

güzel bir kizla tanisirsin bir partide, konusurken gözünün icine bakarsin ama aklin, zihnin orada degildir aslinda. Kiz konusur da konusur.. Sen hmmlarsin, basinla onaylarsin, evet dersin. Bir anda bir soru sorar sana, afallayip kalirsin. O kiza bos bos bakan gözler bir anda fildir fildir olur. Eller ayaklari hic söylemiyorum zaten. Aptal gibi debelenip durursun kendi kendine. Cevap verecek birini ararsin sonunda.

Mesela ;

Sunumun vardir, hazirlanmissin, gün gelmistir. Sunuma bi motivasyon ile baslarsin, konsantrasyon da buna bagli olarak sabittir, yoktur bir problemi. fakat cok da degil, 5-10 dakika sonra alisirsin bu duruma ve konsantrasyon azalmaya baslar. Konusursun ama aklin orada degildir yine. Biri bir soru sorar, düsünürsün uzun uzun, hazircevapliligin yoktur, o da gitmistir. Hoca bakar olacak gibi degil araya girer, sana zaman kazandirmak icin soruyu yeni bir formda aciklayici bir sekilde.Ayiklar da ayiklar soruyu. Cünkü senin anlamadigini,aptal oldugunu düsünür. Dedim ya aptallastirir insani bunu eksikligi.

kendi kendimi gözlemlemem sonucu maymun istahliligim (iliskilerde ciddiye almama olarak meydana cikiyor) büyük rol oynuyor bu problematikte. Fakat, maymun istahliligi mi konsantrasyon eksikligine, konsantrasyon eksikligi mi maymun istahliligina yol actigini hala sorar dururum kendime. Yoktur cevabi bende.