bugün

ben fenerbahçeliyim

ben fenerbahçeliyim. evet fenerbahçeliyim. bak hemen bakışların değişti, hemen düşman kesildin yine. niyedir bu önyargın ey arkadaş? seni bilmem ama benimki bir renk sevdası be. sarıyla laciverde aşık oldum ben.

ben fenerbahçeliyim. benim bu takımı tutmaya başladığım yıllarda galatasaray avrupa'yı sallıyor, fener ligde sallanıyordu. ben fenerbahçe'nin altıncı olduğu yıllarda sevdim takımımı. senin gibi kupa görmedim, evet. türkiye kupası mı? onu da görmedim, doğru. ama ben kupalara aşık olmadım, fenerbahçe'ye aşık oldum.

ben fenerbahçeliyim. ben bu takımı severken, takımım avrupa'da sıfır çekiyordu. turnuvanın en başarısız takımıydı. ama ben üç puana beş puana aşık değildim ki! ben gece karanlığında pırıl pırıl yanan denizin laciverdine, suya yansıyan ayın sarısına aşıktım.

ben fenerbahçeliyim. benim takımım hiçbir zaman kendisine yandaş bulamadı. evet, bizim kardeş takımımız falan olmadı. ihtiyacımız da olmadı. biz her daim şikeyle, hileyle suçlandık. kaçına layıktık bilmem. ben sadece aşığım, hatalarını göremem ki zaten onun.

ben fenerbahçeliyim. takımımı söylediğim de diğerleri hep küçümseyerek bakıyorlardı bana. onlara göre sadece başarı eşittir sevgiydi. ben şampiyonlukları görmediğim zamanlarda da seviyordum oysa. ben şampiyonluklara aşık olmamıştım ki.

ben fenerbahçeliyim. ömrüm yettiğince de öyle olacağım. amatör kümeye düşsek de ben aşık olduğum renkleri takip edeceğim. sen de önyargını bırak kenara arkadaş. biz olmasak sen de olmazdın unutma. ben mi? ben hiçbir şeyi unutmam, merak etme. seviyoruz sizi de. ama aşk başkadır.