bugün

said i nursi

bu kişiye said-i nursi hazretleri derler şeriatçılar. anlatayım canlarım bunu da anlatayım. sizin aymazlığınıza bir umut bir çağre olur diye anlatayım. entrylerimi bu bilgilerle doldurmak istemmezdim ama artık sizin gibi * (çok pis hakaret edesim var fakat aynı seviyeye inemeyeceğim) lerin sütten çıkmış akkaşık edalarıyla atıp tutmasına dayanamıyorum.

said-i nursi efendi nin vefatından sonra yerine tayin edilen hazretlerini (kardeşi olabilir) görmek için memleketin, belki yurtdışından gelenler de vardır her neyse turlar düzenlenir. turlardaki sikke nin boyutlarına hiç girmiyorum helali hoş olsun. : ) her kim ki said nursi efendinin nin yerine geçtiği sanılan bu kişinin bir işini görürse cennete gider. gümüş tepsi içinde bu vaadi bonus olarak vaat sunarlar. insanlar adıyaman a gidip de bu nur yüzlü sözde hazretelerini görebilmek için, eteğine dokunabilmek için yırtınırlar. kadınlar, erkekler akın akın o nun mekanına giderler. nesini dinlemişler, hangi öğretisini beğenmişler, hangi kitabını okumuşlar da tapınmayı seçmişler, hala düşünmekteyim. o nu görmeye giden insanlar daha çok, hiç bir fikir sunamayan zavallı insanlardır. onlara da acıyorum doğrusu. ama akılsız başın cezasını ayaklar çekermiş. yapacak bir şey yok.
kimileri bu kişinin ekinini biçer, kimileri parasını verir, kimileri bulaşığını yıkar.
bu sayede daha önce dediğim gibi cennete gideceklerini sanırlar. çünkü kendilerine bu vaatleri sunmuşlardır. said i nursi nin kendisi olsa hadi bi derece diyecem ama yerine babadan oğula geçen bu hazretleri sıfatı da neyin nesi anlayamıyorum.
ben donunu ütüledim dolayısıyla cenneti garantiledim. o nun işini görmeyenler düşünsün. hepsinin gözlerinden öper cennetten el sallarım.
kendisi hakkın rahmetine kavuşmuştur. bu yüzden arkasından kötü kelam etmek bana yakışmaz. ama ben kendisine laf etmiyorum. o nu bu hale getirip adını kullanan vekilini hazretleri haline getirenlere laf ediyorum. hedef kitlem bu dur. yanlış anlaşılmasın saygılar.*