bugün

aşk ı memnu

dizi:
behlül'le bihter'e cok kizilmasina ragmen, ya da özellikle o yüzden cok ilgi gören ve cok izlenen dizi. selcuk yöntem herzaman ve her yerde selcuk yöntem'dir, 'ayakta uyuyan adam' rolünde olmasina ragmen apayri bir karizmasi var. matmazel zerrin tekindor cok güzel olmamasina ragmen kibarligi ve tavirlari cok etkileyici ve cekici. kivanc tatlitug diger dizilerindeki kadar caylak ve komik degil, arada bir-iki mimik kaciyor saga sola ama o kadar kusur olsun hadi, biz affedici bi milletiz. beren saat iyi degil, ya da kötü de degil, ama o role hic olmamis.
kisisel entry: beren saat'i o role yakistiramiyor olmam, kendisini begenmedigim anlamina gelmiyor. hastasi da degilim gerci. fark etmez zaten, o role olmamis, iste o kadar.

roman:
genclerin okumasi, 'eski istanbul türkcesi' konusunda ilerleme kaydetmelerini saglayacaktir. anlasilmayan bazi kelimelere ragmen etkileyici ve sürükleyicidir.

genel:
evet söyle bir gercek vardir ki, dizi bu eserin 'günümüze uyarlanmis hali' oldugu icin romani okumaya üsenecektir henüz okumamis olanlar. ama korkmaya gerek yok, kitap elinizdeyken dizideki karakterleri aklinizdan gecirmemeniz, kendi hayal dünyaniza dalip karakterleri kendi yakistirdiginiz gibi düsünmeniz kitaptan keyif almaniza yeterli olacaktir.
güncel Önemli Başlıklar